10 x de leukste kinderliedjes om mee te zingen

10 x de leukste kinderliedjes om mee te zingen

Kinderliedjes zijn een leuke manier om plezier te hebben en een sterke band op te bouwen met je kind. Het is heerlijk om samen te zingen, te dansen en te lachen. Als ouder is het fantastisch om je kind te zien genieten van muziek en teksten. Het is een creatieve manier om taal en ritme te stimuleren, en het bevordert de ontwikkeling van het kind. In deze blog vertel ik je over 10 leuke kinderliedjes die je gemakkelijk kunt meezingen. Dit kun je natuurlijk doen in een groepje of als je alleen met je kind bent. Het is natuurlijk niet erg om deze op het hoogste volume mee te zingen als je in de douche staat. Heerlijk zo een karaoke show met kinderliedjes om mee te zingen, altijd leuk om te doen als je je verveelt.

In de Maneschijn

Een van de bekendste kinderliedjes is In de Maneschijn. Dit liedje is een echte klassieker en perfect om de dag af te sluiten. Het gaat over de maan die schijnt en de sterretjes die twinkelen. Het heeft een eenvoudige melodie en herhaalt zich, waardoor het gemakkelijk is om mee te zingen. Je kunt samen met je kind rondjes draaien en gebaren maken om de tekst uit te beelden. Het is een vrolijk en ontspannend liedje dat de perfecte afsluiter is voor een drukke dag.

Hoofd, Schouders, Knie en Teen

Een ander populair kinderliedje is Hoofd, Schouders, Knie en Teen. Dit liedje is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Het helpt kinderen om hun lichaamsdelen te leren benoemen. Je kunt samen met je kind wijzen naar je hoofd, schouders, knie en teen terwijl je het liedje zingt. Het heeft een aanstekelijke melodie en een ritme waarbij je kunt klappen of stampen met je voeten. Het is een interactief liedje dat de motorische vaardigheden van je kind stimuleert. Hoe sneller het liedje gaat hoe sneller de bewegingen meegaan. Altijd leuk om zelf te doen met je kind.

Papegaaitje, leef je nog?

Papegaaitje, leef je nog? is een kinderliedje dat gegarandeerd voor veel plezier en gelach zorgt. Het gaat over een papegaai die allerlei gekke dingen doet, zoals dansen en zingen. Met een vrolijke melodie en je kunt samen met je kind de bewegingen van de papegaai nadoen. Je kunt je armen als vleugels spreiden en fladderen, en je heupen wiegen op de maat van de muziek. Je herinnert je vast nog wel de momenten dat je kinderliedjes zong in een kringetje op de basisschool.

Op een Grote Paddenstoel

Zoek je leuke kinderliedjes voor kindjes die wat jonger zijn? Het gaat over een kikkertje dat zit op een grote paddenstoel en allerlei avonturen beleeft. Leuk om vooral met meerdere te zingen. Want je kunt namelijk samen met je kind meezingen en de tekst uitbeelden. Je kunt bijvoorbeeld op de grond gaan zitten en je handen als paddenstoel omhoog houden.

Kinderliedjes om te slapen

Het is bedtijd, maar je moet nog een laatste kinderliedje zingen voor het slapengaan. Er is niks zo populair in de Nederlandse gezinnen dan het liedje Slaap, Kindje, Slaap. Het heeft een zachte en kalmerende melodie die je kind helpt om tot rust te komen. Je kunt samen met je kind knuffelen en wiegen op de melodie van het liedje. Met de liefdevolle klanken en lieve woorden in het liedje zal dit zorgen voor een fijne nachtrust.

Visje, Visje in het Water

Zing mee met Visje, Visje in het Water, waar kinderen altijd met enthousiasme meezingen. Dit vrolijke liedje neemt hen mee op avontuur met een speels visje dat dartelt in het water en onderweg allerlei nieuwe vriendjes ontmoet. De melodie blijft je toch altijd bij. Daarnaast kun je lekker met je kind de bewegingen van een vis nadoen. Beweeg je handen als vinnen die meebewegen op het ritme van het liedje. Blijf lekker speels en voel je echt als een visje in het water.

Zeg, ken jij de Mosselman?

Sommige kinderliedjes zijn populairder in verschillende plaatsen. Net zoals zeg, ken jij de Mosselman. Dit liedje is natuurlijk populair in Scheveningen en Den Haag. Het grappige en aanstekelijke liedje wordt ook op iedere basisschool meegezongen.Kinderen zijn vaak dol op dit liedje, dat een man met zijn gekkigheid centraal stelt, terwijl hij mosselen verkoopt. De ritmische melodie maakt het zo dat iedereen meedoet. Samen met je kind kun je doen alsof je mosselen aan het koken bent en je handen als klauwtjes bewegen. Dit vrolijke liedje prikkelt de fantasie en zorgt voor veel lachmomenten.

Kinderliedjes geschikt voor peuters

Breng energie en beweging in huis met het aanstekelijke liedje Klap eens in je Handjes. Altijd leuk om leuke melodietjes te horen waar je ook nog eens mee kunt bewegen. Dit is wel echt 1 van de populairste kinderliedjes in de geschiedenis van de Nederlandse kinderliedjes. Lekker eenvoudig en een leuke melodie zodat je samen met je kind kunt  klappen, stampen en springen op de maat van de muziek. Meestal zorgt dit liedje voor veel plezier en een gevoel van verbondenheid.

Klein, Klein Kleutertje

Er zijn natuurlijk ook genoeg kinderliedjes die je met de kleuters kunt meezingen.  Klein, Klein Kleutertje wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven, Het heeft een rustige en kalmerende melodie die perfect is om je kind tot rust te brengen. Samen met je kind kun je wiegen en knuffelen terwijl je het liedje zingt. Geef je kindje lekker veel warmte tijdens dit liedje en wees even een momentje extra lief voor elkaar terwijl je aan het zingen bent.

Kortjakje, 1 van mijn favoriete kinderliedjes

Laat je kind lachen en meedoen met het iets wat aan de wilde kant van de  kinderliedjes, Kortjakje. Dit liedje is vaak favoriet bij kinderen en vertelt het verhaal van een meisje dat altijd ziek is en niet naar school kan gaan. Met zijn catchy en aanstekelijke melodie kun je samen met je kind de bewegingen van Kortjakje nadoen, bijvoorbeeld door met je hand op je voorhoofd te wrijven en te doen alsof je ziek bent. Kortjakje is een speels en grappig liedje dat de verbeelding van je kind prikkelt en voor veel plezier zorgt.

Met deze 10 liedjes weet jij wel hoe je kunt zingen met je kind en hier nog extra veel plezier uit haalt. Maak van zingen een dagelijks ritueel en zing, dans en lach samen terwijl je op een leuke manier verbindt met elkaar. Deze liedjes zorgen niet alleen voor veel plezier, maar dragen ook bij aan de taalontwikkeling, motorische vaardigheden en de band tussen jou en je kind. Dus zet de muziek maar aan en laat je stem horen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *