Beddengoed wassen + review Snurk beddengoed

Beddengoed wassen + review Snurk beddengoed

Gemiddeld liggen we ’s nachts zo’n 6 à 8 uur te zweten in bed. Je beddengoed wassen op regelmatige basis is dus erg belangrijk. Toch is de beddengoed wassen niet mijn meest favoriete klusje, maar dat komt ook een beetje doordat mijn droger stuk is en ik gewend ben om mijn beddengoed in de ochtend te wassen, zodat het in de avond weer op mijn bed kan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de heerlijke wasgeurtjes door het huis dan wel weer heerlijk vind. En wat is nou lekkerder dan in een heerlijk schoon bed slapen?

Hoe heet moet je beddengoed wassen?

Je beddengoed wassen moet op regelmatige basis gebeuren. Je verliest iedere nacht 0,25 tot 2 liter vocht, heel veel huidschilfers en nog meer haren. Ieuw! In de zomer was ik mijn beddengoed dan ook meerdere malen per week maar in de winter beperk ik dit vaak tot 1 keer per week. Beddengoed wassen is namelijk niet mijn meest favoriete klusje in het huishouden, zoals ik eerder schreef. Kijk altijd in het labeltje op hoeveel graden je je beddengoed kunt wassen, vaak is dit op 60 graden. Op deze manier kun je huisstofmijt, schimmels en bacteriën doden. Ook zal je beddengoed niet snel krimpen omdat je het te heet wast.

Kun je beddengoed op 90 graden wassen?

Ik was mijn beddengoed eigenlijk altijd op 90 graden. Tenzij ik mijn bed meerdere malen in 1 week verschoond heb. Als jouw beddengoed gemaakt is van 100% katoen, zou je beddengoed wassen op 90 graden geen probleem moeten zijn. Bij satijn is dit wel anders. Lees daarom altijd het wasvoorschrift voordat je er voor kiest om je beddengoed te wassen op 90 graden. Gebruik liever niet de eco-stand van een wasmachine. De machine warmt het water dan eventjes op tot 60 graden, maar gaat daar zo zuinig mogelijk mee om. Op deze manier kan het dus voorkomen dat bacteriën en schimmels niet worden gedood.

Hoe lang moet beddengoed in de wasmachine?

Beddengoed wassen op de juiste temperatuur is erg belangrijk. Het duurt ongeveer 3 uur als je je beddengoed op 60 graden wast en nog iets langer als je dit op 90 graden doet. Het is belangrijk dat je hier niet op bezuinigt, anders slaap je ’s avonds weer tussen de vieze huidschilfers omdat je beddengoed niet helemaal schoon is. Tevens zijn de bacterie niet gedood.

Hoeslaken en dekbedovertrek samen wassen

Indien je hoeslaken en dekbedovertrek van het zelfde materiaal zijn gemaakt en dezelfde kleur hebben, kun je deze prima samen wassen. Soms heb ik een donkerblauwe hoeslaken op mijn bed, dan was ik beide wel apart. Ik wil namelijk niet dat mijn witte beddengoed grauw wordt.

Handdoeken en beddengoed wassen

Omdat ik mijn handdoeken ook altijd heet was, was ik deze vaak samen met de beddengoed als er nog ruimte is in de trommel. Beide was ik dan op 90 graden, zodat alle bacteriën gedood zijn. Als ik Farah’s bed samen met die van ons verschoon, gaat handdoeken en beddengoed wassen niet samen omdat de trommel daar niet groot genoeg voor is.

Je beddengoed drogen

Zoals ik al eerder schreef, is mijn droger al een tijdje stuk en ben ik nog niet in de mogelijkheid geweest om een nieuwe te kopen. Bij mooi weer, hang ik mijn beddengoed altijd buiten. Omdat het weer in Nederland 9 van de 10 x bestaat uit regen (als het geen zomer is), hang ik het binnen op over de deuren heen. Mijn wasrek is namelijk net iets te klein om beddengoed aan op te hangen.

Snurk Amsterdam

Snurk Amsterdam is ooit begonnen om  mensen bewust te maken van het toenemende aantal dakloze jongeren en om geld op te halen voor hun opvang. De bedenkers bestelden 1.000 overtrekken van al hun spaargeld en bedachten ludieke acties om de aandacht te trekken. Dat lukte. Terwijl ze op de Dam in Amsterdam onder hun kartonnen dekbedovertrek lagen, verscheen de politie. Maar ook Wendy van Dijk met een cameraploeg. Het balletje begon te rollen en Snurk Amsterdam was geboren.

Het Le Chochard dekbedovertrek was bedoeld als eenmalig liefdadigheidsproject. Door alle aandacht in de media vloog het beddengoed de deur uit. Zo werden er steeds meer leuke designs bedacht.

Tegenwoordig slapen mensen van Amsterdam tot Australië onder een SNURK dekbedovertrek. Het wordt verkocht op meer dan 1.500 plekken wereldwijd en online. De prachtige fotoprints worden gedrukt op duurzaam textiel.

Beddengoed wassen Snurk Amsterdam
bron: Snurk

Review

Van Snurk Amsterdam ontving ik een pakketje met 2 geweldige dekbedovertrekken. Een dekbedovertrek prinses voor Farah, dit is een prachtige dekbedovertrek met een roze prinsessenjurk en een echt kroontje op de kussensloop. Als ik bij Farah in bed lig, wilt ze altijd het liefst in mij kruipen en met haar hoofd op mijn kussen liggen. Rete irritant als je doodmoe bent. Tegenwoordig hoef ik maar 1 keer te zeggen dat ze een prinses is en prinsessen altijd een kroontje dragen, en ze verkast binnen een paar seconden naar haar eigen kussen. Zonder gemopper en gezeur, heerlijk! Zelf kregen wij een 2 persoons dekbedovertrek met een outfit van de koning en de koningin, uiteraard ook met kroontjes. Wij zijn dus tegenwoordig een “royal family” volgens Farah. Zij is de prinses en wij zijn de koning en koningin.

Er ging eerst iets niet helemaal goed met de verzending, GLS raakte ons pakketje kwijt. Nadat deze na het onderzoek nog niet boven water was, stuurde Snurk ons een nieuw pakketje toe. Wat me als eerste opviel, was de kwaliteit van het beddengoed. Nou ben ik natuurlijk ook alleen het beddengoed van de Hema en de action gewend, dus ik was helemaal overdonderd. Niet alleen de kwaliteit is super, ook de designs zijn geweldig. Zo heb je dekbedovertrekken met het lichaam van een zeemeermin, een voetballer, een dokter, een dino en noem maar op. De meest originele dekbedovertrekken vind je bij Snurk . Houd je niet van al dat drukke gedoe? Geen probleem! Ze hebben ook ontzettend leuke basics. Ik kan me niet voorstellen dat er niks voor je tussen zit, want er is aan iedereen gedacht.

Beddengoed wassen
bron: Snurk

Nadat ik de dekbedovertrekken en kussens uit de verpakking had gehaald, was het tijd om de beddengoed te wassen. Ook na het wassen, ziet de dekbedovertrek er uit als nieuw. Dat ben ik natuurlijk niet gewend met mijn Action beddengoed. Na het beddengoed wassen wordt dit namelijk al snel wat valer. Bij Snurk betaal je wel iets meer, maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor terug.

Ik ben ontzettend tevreden. Zou ik het beddengoed ook kopen als ik het niet had gekregen? Nee, in eerste instantie misschien niet. Maar dat komt doordat ik ook niet wist hoe goed de kwaliteit was. Raad ik Snurk Amsterdam aan? Absoluut!

Winactie

Binnenkort ga ik een geweldige dekbedovertrek van Snurk Amsterdam weggeven via instagram. Volg je mij nog niet? Doe dat dan meteen, want deze winactie wil jij echt niet missen. Met het beddengoed van Snurk vind je beddengoed wassen namelijk meteen een stuk minder erg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *