Beatrixpark Schiedam met als hoogtepunt Fort Drakensteijn

Beatrixpark Schiedam met als hoogtepunt Fort Drakensteijn

Met Jerry zijn verjaardag wilden we een dagje uit, maar vind maar iets leuks in Corona tijd. We wilden al lang naar Avonturenboerderij Molenwaard, maar helaas konden we voor deze datum geen plekje meer reserveren. Via een mama groep op facebook kwam ik Fort Drakensteijn in het Beatrixpark in Schiedam tegen. Op dat moment dacht ik nog, die zet ik op mijn bucketlist. Ik vond alleen een speeltuin namelijk een beetje saai voor een verjaardag. Toen wist ik echter nog niet dat Beatrixpark Schiedam veel meer te bieden had. Nou ben ik altijd wel op zoek naar buitenspeeltuinen in Nederland, maar deze speeltuin heeft me wel heel erg verrast.

Beatrixpark Schiedam

Speeltuin Schiedam

Je hebt natuurlijk wel meerdere speeltuinen in Schiedam, maar die in het Beatrixpark is denk ik de grootste en stiekem ook wel de leukste. Juist omdat het park veel meer heeft dan alleen de speeltuin.

Fort Drakensteijn

Als je het park even doorgewandeld bent, kom je al snel uit bij Fort Drakensteijn. Farah zag de speeltuin al van afstand en kon niet wachten tot ze hier kon klauteren en klimmen. Er is van alles te doen in de speeltuin en er is ook rekening gehouden met kinderen met een handicap. In Fort Drakensteijn heb je een fort, een water- en zandspeelplaats, een zeshoekschommel, andere schommels en een groot nieuw klim en klauterspeeltoestel met 2 glijbanen. Ook heb je een gedeelte waar je met water kunt spelen, maar dit lijkt me geschikter in de zomer. Kortom er is voldoende te doen voor de kleine monsters.

Fort drakensteijn

De eendenvijver

Helaas wist ik van te voren niet hoe groot Beatrixpark Schiedam was. Als ik had geweten dat er ook een vijver vol met eendjes was, had ik lekker brood meegenomen zodat Farah de eendjes had kunnen voeren. Ik had nog voldoende oud brood liggen. Dat wordt dus maar een andere keer eendjes voeren.

Kinderboerderij Schiedam

Tegenover Fort Drakensteijn heb je in Beatrixpark Schiedam, kinderboerderij ’t Hoefblad. Je hebt hier schapen, koeien, geiten, kippen, pauwen, cavia’s, konijnen en ik zag zelfs een paard . Helaas was de kinderboerderij gesloten op maandag. Dat was nou net de dag waarop Jerry zijn verjaardag viel en we besloten naar Beatrixpark Schiedam te gaan. Helaas pindakaas dus. Maar wel een reden om weer terug te komen. Omdat Farah zich had verheugd op de kinderboerderij, besloten we maar door te rijden naar Zoeterwoude, waar we kinderboerderij ’t Geertje bezochten.

Beatrixpark Schiedam

De Heemtuin

In Beatrixpark Schiedam heb je ook een heemtuin inclusief pluktuin. Hier vind je vooral streekgebonden planten. De kenmerken van het Zuid-Hollandse landschap zijn in het klein nagemaakt, zoals: griend, dijk, kleiput, ruigte- en rietvegetatie, bosschages, veenvijver, sloot, akker en hooiland. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de Heemtuin. Op de informatieborden die aanwezig zijn staat welke specifieke planten en dieren aanwezig zijn.

Sporten

Behalve joggen op de geasfalteerde wegen die in Beatrixpark Schiedam aanwezig zijn, kun je ook een soort bootcamp oefening doen op een veldje met allemaal sport toestellen. Ik zag toevallig een man druk bezig, en ik denk dat het hartstikke leuk is als je dit met een klein groepje doet. Je kan kimmen, klauteren en van alles doen om in beweging te blijven.

Beatrixpark Schiedam

Tijd voor een heerlijke wandeling

Beatrixpark Schiedam is veel meer dan alleen Fort Drakensteijn met een kinderboerderij , waar wij in eerste instantie voor kwamen. Het is een prachtig park, waar je ook zonder kinderen een prachtige wandeling kunt maken. De wegen zijn geasfalteerd, zodat je er ook makkelijk met een rollator of rolstoel kan wandelen. Perfect dus voor mensen die slecht ter been zijn.

Eten en drinken in Beatrixpark Schiedam

Het restaurant die naast Fort Drakensteijn is, was helaas gesloten vanwege Corona. Toch jammer. Omdat ik er al rekening mee had gehouden dat de horeca niet open was, had ik een thermoskan met thee en couscoussalade meegenomen. Er zijn namelijk voldoende picknick bankjes in het park, waar je een hapje kunt eten. Ook zijn er speciale bbq velden, dit lijkt me echt super gezellig in de zomer. Ik denk dat ik dus nog wel een keertje terug kom in het Beatrixpark, maar dit keer met familie en vrienden.

Beatrixpark Schiedam

Lowbudget dagje uit

Indien je op zoek bent naar goedkope dagjes uit, dan mag Beatrixpark Schiedam zeker niet ontbreken. Je betaald geen entree want het park is gratis te bezoeken. Ook het parkeren is gratis en dat kan op de ruime parkeerplaats voor het park.

Openingstijden Beatrixpark Schiedam

De kinderboerderij is geopend op:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 – 15.30 uur

Het park inclusief Fort Drakensteijn kun je in principe 24 uur per dag bezoeken.

Fort Drakensteijn Schiedam

Prinses Beatrixpark Schiedam

Het was even zoeken naar het Beatrixpark, wil jij er ook naar toe? Ik heb via google onderstaande adres gevonden.

Prinses Beatrixpark
3121 KJ Schiedam

Mijn eindoordeel over Beatrixpark Schiedam

Farah heeft ontzettend genoten in het Beatrixpark Schiedam. Fort Drakensteijn was hier zeker een hoogtepunt. Mevrouwtje wilde niet meer naar huis omdat ze nog lang niet was uitgespeeld. Ook ontmoette ze er een schattig meisje : Norah met wie ze lekker kon spelen. Norah was een maandje jonger dan Farah en terwijl de meiden lekker aan het spelen waren, konden de mama’s even gezellig kletsen.

Ondanks dat het park in de herfst ontzettend leuk was, denk ik dat ik terugkom in het voorjaar of in de zomer. Dit keer zal ik een bbq meenemen en wat vrienden of familie optrommelen. Het lijkt me super relaxt om de kinderen te laten uitrazen in de speeltuin terwijl ik op een kleedje in het gras lig te chillen.

Het park is erg schoon en goed toegankelijk, ook voor mensen die iets minder mobiel zijn. Goedkope uitjes vind ik stiekem toch altijd het leukste. Ik schreef al eerder over Recreatieoord Binnenmaas, wat overigens niet zover bij Schiedam vandaan is. Dit park heeft wel een andere opzet, maar is niet minder leuk. Zoek je echt iets goedkoops om te doen met kinderen, dan zou ik zeker naar Beatrixpark Schiedam toe gaan.

Beatrixpark Schiedam

Ik overweeg zelfs om een keer een kinderfeestje van Farah in dit park te organiseren. Het is namelijk gratis, je kunt je eigen eten en drinken meenemen en het is maar 20 minuutjes rijden bij ons vandaan. Je hebt echter wel een plan B nodig bij slecht weer en er zullen ook andere kindjes en ouders op het feestje “aanwezig” zijn omdat het een openbaar park is en je deze niet af kunt huren ofzo.

Heb jij nog tips voor andere lowbudget uitjes?8 gedachten over “Beatrixpark Schiedam met als hoogtepunt Fort Drakensteijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *