Een bankstel met opbergruimte of een Chesterfield?

Een bankstel met opbergruimte of een Chesterfield?

Mijn bankstel is echt aan vervanging toe, ik heb namelijk een stoffen bank maar de leuningen zijn van kunstleer. Wat mij betreft niet echt een aanrader, want het is behoorlijk aan het afbladderen en ziet er inmiddels niet meer mooi uit. Maar moet ik wel meteen een nieuwe bank kopen, of kan ik beter even wachten tot Farah waar ouder is? Twijfels, twijfels en twijfels.  Ik vind een bankstel met opbergruimte wel heel erg fijn, of een bankstel waar je eventueel iets onder zou kunnen zetten. Bestaat dat laatste eigenlijk? Mijn eerste bankstel kwam bij Seats and Sofa’s vandaan, maar hier had ik niet zo een goede ervaring mee. Hij verkleurde al snel. Een aantal jaar geleden kochten we een bankstel bij de OTTO in de Sale, ik zag dat ze nu ook weer uitverkoopprijzen hadden, dus het begint wel een beetje te kriebelen om een nieuwe bank uit te kiezen. Maar jeetje wat is er veel keuze zeg tegenwoordig. Ik hoop dat ik je met de volgende tips een beetje kan helpen met jou ideale bankstel uit te zoeken, of het nou een bankstel met een opbergruimte wordt, een 2 zits of een Chesterfield.

Bepaal het formaat

De oppervlakte van je woonkamer bepaald meestal het formaat van je bankstel. In een kleine woonkamer past nou eenmaal geen mega bankstel. Ook is het niet fijn als je hutje mutje zit opgepropt omdat je een veel te grote bankstel hebt aangeschaft. Realiseer je dat je alleen door middel van een afbeelding van een bankstel vaak niet weet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Meten is weten. Meet dus altijd de plek op waar je je bankstel wilt hebben. Zo voorkom je de teleurstelling dat je droombankstel wordt geleverd, maar toch niet past. Heb je een grote ruime woonkamer dan kun je gaan voor een grotere hoekbank, terwijl een 2,5 zits beter past in een studio.  Heb je niet veel kastruimte, dan is een bankstel met opbergruimte weer een betere optie.

Bepaal het aantal zitplaatsen

Woon je alleen? Heb je een gezin met 5 kinderen of krijg je regelmatig bezoek? Allemaal factoren die meespelen bij het kiezen van een bankstel. Het aantal zitplaatsen kun je het beste kiezen door te kijken naar de oppervlakte van je woonkamer  + je gezinssamenstelling. Een klapstoel kan je er makkelijk naast zetten als je bezoek krijgt, maar het is niet zo comfortabel als je elke dag op een klapstoel moet zitten. Wij vonden zelf een lounge gedeelte ook wel erg fijn, zodat je ’s avonds kunt chillen voor de tv.

Online bestellen

Ik heb een voorkeur voor online bestellen, het is zo makkelijk en wordt thuis bezorgd. Het enige nadeel is dat je niet van te voren op de bank kan zitten en het aan kan voelen. Maar net als bij alle andere grote aankopen die ik online doe, google ik me eerst suf naar recensies zodat ik een  beter beeld krijg. Zoals ik eerder schreef, hebben we onze laatste bankstel ook online gekocht en er eigenlijk geen seconde spijt van gehad. Hij werd wel geleverd in delen, dus Jerry moest het zelf in elkaar zetten, maar dat was zo gedaan. Hij zit er niet minder lekker door, omdat we het online hebben gekocht.

Een bankstel met slaapfunctie

Ik heb een slaapbank in de woonkamer staan, omdat voorheen mijn ouders vaker kwamen logeren en mijn oma en haar zus dan ook vaak mee kwamen. Ik woon echter niet zo groot, dus het was altijd wel makkelijk om een slaapplek te creëren in de woonkamer. Mijn oma en haar zus liepen ’s nachts regelmatig naar het toilet, en vonden het dus sowieso wel makkelijk om beneden te slapen. Zo hoefden ze niet elke keer mijn steile trap op en af. Inmiddels zijn beide oma’s en mijn vader in korte tijd overleden en blijft alleen mijn moeder nog regelmatig logeren ( en mijn zusje af en toe). Ik twijfel dus of ik weer een slaapbank moet nemen, of dat ik gewoon voor een andere leuke bank moet gaan.  Overigens hebben wij geen slaapbank die er uitziet als een slaapbank hoor. We hebben een echt bankstel, die super lekker zit, maar die je wel uit kan klappen als een bed.

bankstel met slaapfunctie

Een slaapbank met opbergfunctie

Een andere reden waarom ik voor een slaapbank heb gekozen toentertijd, is omdat de meeste slaapbanken een bankstel met opbergruimte zijn. Ik klap de bank open, doe mijn beddengoed er in en niemand ziet er meer wat van. Uiteraard kun je er ook andere dingetjes in bewaren. Ideaal als je net als ik niet heel erg groot woont en vaak kampt met ruimte gebrek. Ik probeer wel een beetje te ontspullen de laatste tijd, maar merk dat ik dat nog wel lastig vind. Ik heb teveel spullen, te weinig ruimte en te veel moeite met loslaten. Oeps!

Een Chesterfield bank

Mijn moeder heeft een voorliefde voor Chesterfield, en ik geef haar groot gelijk. Deze banken zijn classy en stralen luxe uit. In mijn woonkamer past het niet echt. Ik heb geen strak en net interieur maar het is voornamelijk chaotisch en vol met Farah haar zooi. Toch hoop ik op een dag groter te wonen en dan een mooie chill lounge te kunnen maken met een prachtige Chesterfield bank. Maar goed, eerst maar doorsparen, want deze banken zijn vaak niet echt goedkoop. De meeste Chesterfield banken hebben een lage rug, dit is ideaal als je je bank voor een raam wilt zetten. Op deze manier behoud je het licht die door het raam komt.

Een bank met ledverlichting

Ledverlichting is momenteel helemaal in. Wist je dat er ook banken met ledverlichting zijn? Zelf had ik daar nog nooit van gehoord. Ik kwam het tegen tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe bank. Het geeft wel iets sfeervols en zorgt voor wat extra romantiek. Helaas heb ik geen bankstel met opbergruimte kunnen vinden die beschikt over led verlichting. Het zal vast niet zo moeilijk zijn om dat er zelf onder te maken toch? Misschien wordt het wel weer een nieuwe knutsel project.

Een lichte bank

Heb je net als ik een klein monster thuis rondlopen die overal met zijn of haar vieze handjes aankomt, of huisdieren? Dan zou ik niet voor een lichte bank gaan. Wij hebben bewust een zwarte stoffen bank (met leuningen van kunstleer) gekozen. We hadden toen nog geen kind, maar er kwamen veel kinderen over de vloer. Ik denk niet dat je er blij van wordt als je witte bank onder de soep, chocolade en weet ik het wat zit. Je kunt er overigens ook voor kiezen om uitwasbare hoezen te nemen. Deze haal je zo van de bank af en stop je in je wasmachine.

Zoals je hierboven kan lezen, er is keuze genoeg. Zelfs als je je huis goedkoop wilt inrichten, zijn er tegenwoordig voldoende opties. Zelf speur ik altijd de winkels die Sale hebben af, maar ik heb ook wel eens prachtige bankstellen bij een kringloop winkel gezien. Voor wat voor bankstel heb jij gekozen? Zal ik wederom gaan voor een slaapbank, want een bankstel met opbergruimte blijft toch wel handig.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *