Goed voorbereid naar de tandarts gaan, 3 tips

Goed voorbereid naar de tandarts gaan, 3 tips

Een tandartsbezoek, de één doet het routinematig en zonder problemen en de ander kan hier nachten van wakker liggen. Toch zal niemand voor de lol naar de tandarts gaan. Het blijft echter wel belangrijk om te gaan. En juist dat schiet er nog wel eens bij in. Geen tijd, geen zin, geen geld of gewoon enorme angst. Lastig, want goede gebitsverzorging is van essentieel belang voor de algehele gezondheid. Het kan helpen om te weten wat je kunt verwachten en je goed voor te bereiden. Op die manier wordt het een minder grote opgave om daadwerkelijk te gaan en kun je ook een hoop onzekerheden wegnemen. Maar waar moet je aan denken voordat je naar de tandarts gaat?

1.      De juiste tandarts?

Een goede voorbereiding begint al bij het maken van de afspraak. Dit is ook een goed moment om jezelf misschien af te vragen of je nog wel bij de juiste tandarts zit. Ga je elke keer weer met een knoop in je maag naar de afspraak? En voel je je ook naderhand niet echt opgelucht? Dan is dit een goede indicatie dat je beter een andere arts op kunt zoeken.

Ben je van jezelf erg angstig? Dan is tandarts CDC Complete Tandzorg een aanrader. Dit is een tandartspraktijk speciaal gericht op mensen die bang zijn voor de tandarts. Hier word je niet alleen op veel rustigere wijze behandeld en is er echt aandacht voor jouw angsten, maar is het zelfs mogelijk om onder een roesje behandeld te worden. Op die manier willen deze artsen ervoor zorgen dat iedereen weer naar de tandarts kan gaan en zo orale problemen voorkomen kunnen worden.

2.      Poetsen maar

Het is eigenlijk gek dat we voor elk tandartsbezoek altijd extra aandacht besteden aan ons gebit. Vlak voor het bezoek zijn we nog druk aan het poetsen, aan het flossen en gebruiken we mondwater. Dat is natuurlijk ook een kwestie van hygiëne en beleefdheid naar de arts en assistente toe. Maar, verwacht natuurlijk niet dat dit nog wonderen doet voor je gebit. Het is natuurlijk de bedoeling dat je elke dag even veel aandacht aan je gebit schenkt. Probeer echt routinematig te poetsen en te flossen. Gebruik eventueel een elektrische tandenborstel om betere bewegingen te maken of vraag om tips aan de mondhygiëniste. Zo hoef je je nooit zorgen te maken voor de afspraak.

3.      Kom vroeger

Zorg er ook voor dat je ruim op tijd komt voor de afspraak. Je wilt niet tijdens een al spannende afspraak ook nog eens te laat komen. Je wordt er niet gelukkiger van als je vol stress in het verkeer zit of helemaal geen tijd meer hebt om even rustig in de wachtkamer te zitten. Bovendien geeft dit ook nog eens voldoende tijd om wat vragen op te schrijven of eventuele formulieren in te vullen. Zo begint de afspraak al een stuk meer ontspannen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *