Welke tegel past bij jouw badkamer interieur?

Welke tegel past bij jouw badkamer interieur?

Ben je op zoek naar tegels die passen bij jouw badkamer interieur, maar weet je door het grote aanbod niet waar je moet zoeken? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten tegels. Daarnaast ontdek je hoe je je badkamer optisch groter kunt laten lijken, door het gebruik van de juiste tegel. 

Grote tegels voor een ruimtelijk effect

Feit is dat de gemiddelde Nederlandse woning beschikt over een kleine badkamer. Is dit bij jou ook het geval? Kies dan voor grote tegels met dunne voegen. Denk hierbij aan extra grote XL tegels. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijk effect en lijkt je badkamer optisch groter dan hij is. 

Tegels vormen de basis van je badkamer. De kleur die je kiest, bepaalt een groot deel van de uiteindelijke badkamerstijl. Om het ruimtelijke effect te versterken, kun je het beste kiezen voor XL tegels in natuurtinten. Denk hierbij aan tegels van natuursteen, in kleuren zoals lichtgrijs, beige of gebroken wit. 

Unieke accentmuren

Vind je effen tegels wat saai? Dan kun je ervoor kiezen om een accentmuur met bijvoorbeeld metrotegels of hexagon tegels te betegelen. Metrotegels zijn rechthoekige, glanzende tegels. Hexagon tegels, ook wel honingraattegels genoemd, zijn zeshoekige tegels. Is dit niet helemaal wat je zoekt? Ook mozaïek is een optie. 

Accentmuren staan speels en zorgen voor een unieke uitstraling. Beperk het aantal accentmuren echter tot een of twee muren. Hiermee voorkom je dat de badkamer rommelig en chaotisch oogt. Denk aan muren zoals de muur achter het bad of achter het wastafelmeubel. 

De hoogte in met rechthoekige tegels

Heeft je badkamer een laag plafond en is het plafond verhogen geen optie? Door te kiezen voor rechthoekige tegels en deze in de lengte te plaatsen, lijkt de ruimte een stuk hoger. Kies ook hiervoor een zo groot mogelijke tegel, om een rommelige aanblik en een benauwd gevoel te voorkomen. 

Wil je juist dat de badkamer breder lijkt? Creëer dan het tegenovergestelde effect door rechthoekige tegels in de breedte te plaatsen. 

Mix en match 

In deze tijd kan alles. Het mag allemaal uniek en speels en niets is te gek. Overweeg daarom om verschillende soorten tegels met elkaar te combineren. Houd het bij maximaal drie verschillende tegels. Anders oogt en voelt de badkamer erg chaotisch, terwijl de badkamer een plek is om tot rust te komen. 

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt mixen. Denk hierbij aan een donkere vloertegel, een lichte wandtegel en een accentmuur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blauwe of grijze badkamer met drie verschillen blauw- of grijstinten. Op internet kan je ook genoeg badkamer inspiratie op doen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *