Een babyshower zonder spelletjes kan dat?

Een babyshower zonder spelletjes kan dat?

Niet iedereen houdt van het spelen van babyshower games. Maar om deze reden hoef je je baby shower gelukkig niet af te zeggen. Een babyshower zonder spelletjes hoeft geen enkel probleem te zijn. Er zijn meer dan genoeg andere dingen die je kunt doen tijdens je babyshower. Doe bijvoorbeeld iets creatiefs, maak bijvoorbeeld een mooie gipsafdruk van je zwangere buik. Dit is een mooie en originele activiteit voor tijdens een babyshower, en het feit dat de aanstaande moeder deze tastbare herinnering kan bewaren maakt het extra bijzonder.

Alternatieve babyshower

Voor een alternatieve babyshower is het leuk om creatief bezig te zijn in plaats van spelletjes te doen. Je kunt bijvoorbeeld knutselen. Je kunt babykleertjes of slabbers personaliseren. Met speciale stiften kun je de kleertjes helemaal personaliseren. Dit is een leuk cadeau voor de aanstaande moeder en meteen een leuk aandenken aan de babyshower. Ook kun je samen iets lekkers bakken met uiteraard baby’s en zwangerschap als thema.

Babyshower ideeën pinterest

Pinterest is een platform waar je eindeloos veel inspiratie op kunt doen voor het organiseren van je babyshower. Je kunt zien hoe andere mensen het hebben aangepakt en zo kom je altijd op nieuwe ideeën waar je zelf nooit op zou komen. Het beste kun je een collectie maken van alle dingen die je wilt gebruiken en zo kun je alles rustig matchen en op elkaar afstemmen

Babyshower gastenboek

Er zijn heel veel alternatieve activiteiten te bedenken voor een babyshower zonder spelletjes. Je kunt een babyshower organiseren waarbij alle gasten een persoonlijke tip, advies of wens geven. Je kunt hiervoor een mooi gastenboek kopen voor je babyshower, alle gasten kunnen dan iets moois in dit boek schrijven. Dit kan bijvoorbeeld een advies voor de toekomstige moeder zijn of een mooie wens. Ook is het natuurlijk belangrijk om de ruimte mooi te versieren met ballonnen en andere decoratie om er een feestje van te maken om nooit meer te vergeten.

Babyshower decoratie

Bij een babyshower hoort natuurlijk versiering. Het is leuk als je van te voren een thema bedenkt en dan ervoor zorgt dat alle decoratie aansluit bij dat thema. Er zijn altijd een aantal dingen die bij elke babyshower aanwezig zijn. Dit zijn ballonnen, slingers en leuke decoraties. Je kunt deze dingen allemaal los van elkaar kopen of je kunt gaan voor een pakket. Het voordeel aan een pakket is dat alles in dezelfde stijl is. Het voordeel van alles handmatig selecteren is dat je echt alles uit kunt kiezen en je dus alleen maar de allerbeste versieringen in huis haalt.

Babyshower boy

Hoera! Er is een jongetje op komst. Kies voor de babyshower vooral voor originele versieringen om de aanstaande moeder te verassen met een onvergetelijke dag. Versier het huis met de mooiste blauwe babyshower slingers, honeycombs en pompoms. Serveer allerlei blauwe babyshower hapjes en drankjes in stijl en vergeet vooral de moeder en de gasten niet. Je kunt bijvoorbeeld een blauwe dresscode instellen. Een ander leuk punt is de taart, deze is uiteraard blauw en ook deze kan mooi in het thema van de babyshower worden versiert.

babyshower zonder spelletjes

Babyshower girl

Een babyshower voor een meisje, dit is de droom voor veel vrouwen. Alle versieringen zijn schattig roze. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terecht op pinterest, zo ben je helemaal op de hoogte van de laatste trends. Verder is het belangrijk om in je aankleding altijd rekening te houden met de moeder. Als je niet helemaal zeker weet waar de aanstaande moeder van houdt of wat haar stijl is kun je het beste even kijken op haar instagram pagina. Zo krijg je vaak een goed beeld van wat de toekomstige moeder mooi vindt.

Om de babyshower helemaal bijzonder te maken kun je er een speciaal thema aanhangen. Bijvoorbeeld hawai. Alle decoraties hebben dan zowel met een baby meisje als met het thema te maken. Als het thema eenmaal gekozen is kun je beginnen met de aankopen. Maak hiervoor ruim van tevoren een lijstje met wat je allemaal nodig hebt. Zo voorkom je dat je op het laatste moment dingen vergeet. Doe ook ruim van te voren je inspiratie op. Onderzoek hierbij ook wat je waar kunt kopen en wat de verzendtijden voor alles zijn. Dat scheelt allemaal last minute stress.

Lekker eten

Bij een babyshower worden vaak veel zoete hapjes geserveerd. Tussen al dat zoete eten door zijn wat vitamientjes altijd welkom natuurlijk, en al helemaal voor de toekomstige moeder. Serveer daarom schaaltjes vers fruit in blauwe en roze kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blauwe bessen of blauwe druiven en frambozen. Dit is een lekker fris tussendoortje voor je babyshower. Ook kun taart natuurlijk niet ontbreken op een babyshower, je kunt er eentje zelf bakken maar je kunt ook een mooie taart bestellen. Als Het een babyshower voor een meisje is zijn roze koeken ook leuk om te serveren. Om het net even feestelijk te maken kun je de koeken bestrijken met wat boter en er roze muisjes overheen sprenkelen. Als er maar lekker eten is, dan piept er niemand naar het het een babyshower zonder spelletjes is.

Babyshower boek

Een babyshower boek is een erg leuk cadeau om te ontvangen voor een toekomstige moeder. Er is plek voor de moeder om vragen in te vullen en om leuke foto’s van de dag in te plakken. Omdat elke babyshower anders is qua aantal gasten is het verstandig om te gaan voor een boekje met voldoende bladzijden. Je kunt altijd nog de lege bladzijden eruit schuren achteraf.

Babyshower quiz

Een babyshower quiz is super leuk om te doen en ook nog eens leerzaam. Check de kennis van de aanstaande moeder met een leuke en grappige quiz. Het kan leuk zijn om haar voor elk goed antwoord een cadeautje te geven en bij ieder fout antwoord een opdracht laten doen. Je kunt zelf de vragen voor deze quiz samenstellen, zo weet je zeker dat ze goed passen bij de aanstaande moeder. Je kunt kiezen voor open vragen of voor juist en onjuist vragen.

De decoratie

De decoratie maakt of breekt een babyshower. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor de decoratie van je babyshower. Van baby blauw, baby roze tot aan een gender reveal. Of wat dacht je van een mooie sjerp voor de aanstaande moeder en de liefste en leukste kaarten voor de baby maar ook voor de aanstaande ouders. Kies en mix de beste decoraties die je kunt vinden voor een onvergetelijke babyshower. Versier de muren van de ruimte met prachtige vlaggetjes, ballonnen pompons en meer. Ook kun je de buffettafel mooi versieren met taart accessoires en papieren serviesgoed.

Heb jij nog tips hoe je een babyshower zonder spelletjes toch gezellig maakt?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *