Een babyshower voor mannen, hot or not?

Een babyshower voor mannen, hot or not?

De babyshower is inmiddels een welbekend fenomeen, ook hier in Nederland. De aanstaande moeder wordt even helemaal in het zonnetje gezet en overladen met cadeaus en aandacht. Dit is uiteraard helemaal welverdiend natuurlijk, vrouwen krijgen immers flink wat te verduren tijdens de zwangerschap. De mannen worden alleen meestal een beetje vergeten tijdens een babyshower. Dat is eigenlijk niet helemaal eerlijk. Het idee van een babyshower voor mannen is dan ook zo slecht nog niet!

Babyshower quiz mannen

Een babyshower quiz is een absolute aanrader als je een babyshower gaat organiseren  voor een aanstaande vader. Hoe je de quiz vormgeeft is helemaal aan de maker; iets leerzaams of juist grappigs, het kan allemaal. De babyshower quiz kan je op verschillende manieren spelen. Stel ongeveer 10 tot 20 vragen en laat de deelnemers de antwoorden opschrijven of maak gebruik van juist of onjuist vragen en laat de deelnemers een vak kiezen. Het leuke aan een quiz is dat iedereen mee kan doen. Enkele voorbeelden voor vragen zijn:

Zonder welk lichaamsdeel worden baby’s geboren?

Wat is het eerste zintuig dat een baby ontwikkelt?

Met hoeveel botten wordt een baby geboren?

Wat kan een baby doen tot 7 maanden dat een volwassene niet kan?

Dadchelor spelletjes

Er zijn eindeloos veel babyshower games die je kunt doen tijdens een babyshower voor mannen, wat natuurlijk niet kan missen is een wedstrijdje luiers verschonen en kijken welke men daar het snelste in is. Een ander leuk spelletje dat je kunt spelen is met een blinddoek op proeven uit een potje babyvoeding en raden welke ingrediënten erin zitten. Een ander spelletje met babyvoeding is een babyvoeding wedstrijd. Maak tweetallen en ga tegenover elkaar zitten. Een iemand moet geblinddoekt zo snel mogelijk degene tegenover zich voeren. Degene die het snelst zijn potje leeg eet wint. Tot slot kun je ook het spelletje slagroom luier spelen. Spuit hiervoor een luier vol met slagroom en ga de aanstaande vader vragen stellen. Als hij een fout antwoord geeft krijgt hij de luier vol met slagroom in zijn gezicht geduwd.

Babyshower cadeau man

Vaak worden er bij een babyshower kleertjes, knuffeltjes, speelgoed of cadeaubonnen gegeven. Het boek “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” van Kluun is ook ontzettend leuk voor de aanstaande vader. Dit zijn natuurlijk allemaal leuke cadeaus om te krijgen voor een aanstaande vader, maar als je opzoek bent naar een echt uniek cadeau kun je denken aan een newborn shoot. Dit is een duurder en groter babyshower cadeau, wellicht ook leuk om met meerdere mensen samen te geven. Een mooiere herinnering kun je een nieuwe vader niet geven.

Dadchelors shirt

Een ander leuk cadeau waar je een toekomstige vader mee kunt verrassen is een dadchelor shirt. Een dadchelor shirt is een leuke en grappige manier om de toekomstige vader in het zonnetje te zetten en hem eraan te herinneren dat hij binnenkort vader wordt. Online zijn er allerlei verschillende soorten dadchelor shirts te koop met verschillende teksten en designs. Zo kun je er dus altijd een uitzoeken die past bij de vader in kwestie.

Babyshower locatie

De eerste mogelijkheid is om de babyshower gewoon bij iemand thuis te organiseren. Dit kan bij de aanstaande vader zijn, bij zijn ouders of bij één van de gasten. Richt de woonkamer leuk in en versier de ruimte in het gekozen thema. Het grootste voordeel van een babyshower bij iemand thuis organiseren is dat je voorbereidingen en babyshower net zo lang kunnen duren als je zelf wilt en dat je geen geld kwijt bent aan het huren van de ruimte. Een nadeel kan zijn dat je te weinig ruimte hebt en zelf moet zorgen voor bijvoorbeeld extra stoelen. Ook moet je al het eten, drinken en de decoratie zelf regelen.

Een andere optie is om de babyshower in een restaurant te houden. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om de babyshower op een andere locatie te houden, bijvoorbeeld in een restaurant of een cafe. Soms is er dan een aparte ruimte beschikbaar en in andere gevallen wordt er een tafel gereserveerd. Het voordeel aan je babyshower in een restaurant organiseren is dat er eten, drinken en in sommige gevallen zelfs decoratie wordt geregeld. Ook weet je zeker dat er voldoende ruimte is voor al je gasten. Het nadeel is de prijs, het is wel een stuk duurder dan een babyshower thuis.

Wat eten we?

Bij een babyshower hoort lekker eten. Een babyshower is niet compleet zonder taart. Het is belangrijk dat het thema baby duidelijk terugkomt in de taart. Beschuit met muisjes is natuurlijk traditie voor bij de geboorte, echter kun je tijdens de babyshower wel creatief gebruik maken van muisjes. Je kunt ze bijvoorbeeld over gebakjes strooien. Romper Koekjes zijn ook een perfecte snack voor een babyshower. Voor romperkoekjes heb je alleen koekjesdeeg en steekvormpjes in de vorm van een romper nodig. Bak de koekjes naar recept en versier ze vervolgens met glazuur en sprinkels. Heb je geen tijd of gewoon geen zin om zelf te bakken? Je kunt romper koekjes ook vaak kant-en-klaar bij de bakker kopen. Ook cakepops, cupcakes en fruitspiesjes doen het altijd goed op een babyshower. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit wat je serveert, zolang het maar feestelijk en lekker is. Je kan ook een stoere borrelplank maken.

Wie nodig je uit?

Meestal zijn er alleen mannen die aanwezig zijn tijdens de babyshower, maar het beste kun je met de aanstaande vader overleggen wie hij er allemaal wel en niet bij wil hebben. Denk hierbij aan broers, vrienden etc. Bedenk ook goed of degene voor wie je de babyshower organiseert zou willen dat er collega’s aanwezig zijn. Het kan best een hele klus zijn om de contactgegevens van al die mensen te achterhalen. Zeker als je de babyshower als verrassing organiseert. Het is daarom erg belangrijk dat je op tijd begint met het uitnodigen van iedereen. Prik om diezelfde reden ook altijd ruim van te voren de datum.

Heb jij wel eens een babyshower voor mannen meegemaakt?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *