Een babyshower quiz organiseren, hoe doe je dat?

Een babyshower quiz organiseren, hoe doe je dat?

Babyshowers zijn best wel een hype aan het worden. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Van een super actieve babyshower tot een heel layback babyshower. Als je een gezellige babyshower willen organiseren waarbij de kennis van de vrienden en familie van de mommy to be kunnen testen. Een babyshower quiz waarbij jullie de quizmasters zijn, lachen en dolle pret verzekerd. Maar hoe ga je aan de slag met een eigen babyshower quiz?

Thema voor je babyshower quiz

Themafeestjes zijn helemaal hot, dus waarom geen thema aan je babyshower quiz plakken? Wat is het thema? Dit is de eerste stap voor het samenstellen van je eigen quiz. Dit zorgt ervoor dat er een rode draad in zit. Het gaat er ook voor zorgen dat het samenstellen van de quiz wat makkelijker. Hoe bepaal je het thema of thema´s? Wat zijn onderwerpen die het koppel gemeen hebben? Misschien vindt je het wel leuk om wat feitjes of anekdotes over de mommy en daddy to be te verwerken in de quiz.

Gender reveal Quiz

Hoe leuk is het om de gender reveal te verwerken in een quiz! Je kan hier natuurlijk altijd een ronde aan besteden. Geef jullie quizzers tips, hints of zet ze net op het foute been. Ook kun je in de vragen verwerken wat de persoonlijke ´voorkeur´ is, indien het geslacht nog een verrassing moet blijven.  Een ander ideetje is om hier wat doe-opdrachten in te verwerken. Zoals een cake waar de vulling de kleur van het geslacht bevat. Per verdiende punt bij een “doe opdracht” mag de taart verder stuk gemaakt worden. Bij een fout antwoord moeten ze gewoon wachten. Zo wordt de competitie tussen de verschillende teams nog wat opgedreven.

Name Reveal Quiz

Organiseer je je babyshower zelf en wil je de naam van je baby al bekend maken? Laat dan de quizzers spelen met het alfabet. Werk hierbij bijvoorbeeld met rekensommen. Het antwoord van de rekensom staat dan voor een bepaalde letter in het alfabet. Deze letter komt dan weer voor in de naam of net niet. Een leuke doe-opdracht om hier in te verwerken is bij voorbeeld hints.

Vragen voor je babyshower quiz

Probeer bij de vragen ook voor voldoende afwisseling te zorgen. Dat niet alle vragen op dezelfde manier gesteld worden.  Verdeel de quiz in verschillende rondes en beperk het aantal vragen per ronde. Houd tussen de rondes door wat pauzes of wat snackmomentjes. Hou in gedachten dat de aandachtspanne meestal niet heel lang duurt. Dus zorg dat er voldoende afwisseling in zit.

Babyshower hints

Verwerk ook zeker doe-opdrachten in de quiz. Bijvoorbeeld dat de gasten zaken moeten gaan uitbeelden aan de hand van tips, een soort babyshower hints dus. Kleine wedstrijdjes tegen elkaar om extra punten of hints te verdienen is ook altijd leuk. Of als je de muzikale talenten van je gasten wilt testen kan je een karaoke erin verwerken. Om het voor iedereen fijn en gezellig te houden, kan je kijken wat er speelt in de groep en dat er ook mee in verwerken.

Babyshower bingo kaarten Nederlands

Eerder kon je op Sparkles Inside al een blog lezen met babyshower games. Hier kun je ook gratis Nederlandse babyshower kaarten downloaden en uitprinten.

Babyshower vragen ouders

Op bol.com kwam ik echt hele leuke kaartjes tegen met vragen over de ouders die je kan gebruiken tijdens je babyshower quiz. Lekker handig want het scheelt je weer tijd in de voorbereidingen.

Quizmaster tijdens de babyshower quiz

Wie gaat alles in goede banen leiden en let er op dat er niet vals gespeelt word ? Ga je dat zelf doen of gaat iemand van de vriendenkring dat doen? Misschien heb je de quiz samen met een vriendin opgesteld, dan kunnen jullie het best ook de quizmasters zijn. Jullie kunnen altijd mee doen met de doe opdrachten, al is het maar gewoon voor de fun. Als je het fijn vind om zelf ook verrast te zijn, door bijvoorbeeld de gender reveal en ook gewoon heel graag mee wilt quizzen, kan je misschien 1 van de oudere kinderen die aanwezig zijn vragen.

Op deze ludieke quizmanier kunnen jullie de babyshower als de gender reveal combineren. Na de quiz kan er nog lekker gegeten worden. Op deze manier kun je het zo persoonlijk maken als je wilt. Met een quiz kan je al je gasten, van de kleinste kindjes tot opa en oma laten mee doen. Hier kan je echt helemaal je eigen ding van maken!

Heb jij wel eens een babyshower quiz gedaan? Welke opdrachten werden er toen uitgevoerd?

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside al meerdere gastblogs o.a. over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu dus mijn blog over een bruiloft aan zee. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen.9 gedachten over “Een babyshower quiz organiseren, hoe doe je dat?”

  • Wat een originele ideeen om op deze manier een babyshower te geven. Mijn kids zijn nu tieners, dus ik heb die tijd niet meegemaakt.

  • Ja hartstikke leuk. Wij hadden er eentje georganiseerd voor de juf van de kinderen een paar jaar geleden. Ik weet de opdrachten alleen niet meer zo goed.

  • Het klinkt erg leuk, maar ik struikel wel een beetje over het gender reveal aspect. Ik vind het altijd een beetje sneu dat een kind al voor de geboorte als het ware een identiteit wordt opgelegd.

  • Ik heb laatst ook een babyshower georganiseerd. Met een high tea en een video met allemaal leuke filmpjes van collega’s en vrienden die een berichtje hadden voor de toekomstige mama.

  • Jeetje, in ‘mijn’ tijd bestond dit allemaal echt nog niet. Heel eerlijk gezegd was ik ook niet toe aan een quiz of een babyshower in het algemeen. Ik liep zo op eieren en de hele zwangerschap was zo spannend en speciaal dat ik niet te veel andere dingen wilde doen. Ik leefde helemaal in mijn eigen bubbel. Als ik het zo lees klinkt het heel gezellig en kun je genoeg dingen bedenken om deze quiz zo leuk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *