Low budget babyshower? Dat kan met deze 10 tips

Low budget babyshower? Dat kan met deze 10 tips

Low budget babyshower niet leuk? Hoe kom je daar nou bij?! De laatste tijd vliegen de babyshowers me om de oren, ontzettend leuk! De babyshower hype is overgevlogen vanuit Amerika en daar kost een gemiddelde babyshower rond de 350 dollar, sommigen zelfs rond de 1000 dollar, veel te veel geld als je het mij vraagt. In Nederland kennen we deze “grote” babyshowers dan ook niet echt. Wil jij iemand in de watten leggen met een babyshower, maar heb je niet het budget om hier te veel geld aan uit te geven? Organiseer dan met de volgende tips een low budget babyshower. Het gaat immers om de gezelligheid en het samenzijn, niet om dure cadeaus of een feest die meer lijkt op een bruiloft. Met de volgende tips kom je een heel eind 😀

Stuur de uitnodigingen digitaal i.p.v. met de post.

Je kan er voor kiezen om iets leuks te maken online en via de mail rond te sturen, maar wat tegenwoordig nog veel sneller gaat is een whatsapp groep aan maken. Een ander voordeel hiervan is dat je veel sneller weet wie er wel en niet komt en met hoeveel gasten je rekening dient te houden.

Rompertjes versieren

Vraag iedereen een wit rompertje, slabbetje, truitje of broekje mee te nemen. Koop zelf een pak textiel stiften bij de action en ga de kleertjes met elkaar versieren. Je hebt zo een leuke activiteit om samen te doen en tevens een super leuk gepersonaliseerd cadeautje.

Versiering zelf maken

Je kan natuurlijk slingers en ballonnen in de winkel halen, maar het is veel leuker om je decoratie zelf te maken. Het internet staat bomvol met gratis “printables” van cupcake toppers, versiering etc. Ook kun je heel makkelijk zelf pompons maken van crepe papier ( zoek maar eens op youtube).

Babyshower taart zelf maken

Taart mag niet missen op een babyshower, maar deze zijn vaak wel aan de prijs. Maak zelf een taart of versier een leuke cake. Zo heb je toch iets lekkers en unieks. De hema heeft dripcakes die je makkelijk kan versieren en de chocolade taarten zijn ook heerlijk. Ben je niet zo een bakprinses dan passen deze taarten ook goed binnen je budget. Gooi er een pak gekleurde muisjes overheen en het ziet er echt leuk uit.

Spelletjes met prijsjes

Heb je een aantal leuke spelletjes geplant staan en wil je een prijsje voor de winnaar? Bij de action kan je heel veel vinden voor kleine prijsjes. Ook kan je zelf iets leuks maken zoals een lekkere jam. Het gaat immers om het idee en niet om de waarde.

Babyshower bedankjes

Wil je je gasten bedanken voor hun komst, dan is een bedankje niet ongebruikelijk. Deze kun je natuurlijk ook heel erg makkelijk zelf maken. Wikkel een waxine lichtje in een stukje tule, maak er een bedankkaartje aan en voila! Je hebt iets super leuks! In mijn blog over zelfgemaakte partyfavors, kun je zien hoe je binnen een handomdraai iets leuks maakt.

Thuis vieren

Woon je zelf niet zo groot en heb je niet het budget om een zaaltje te huren? Kijk dan of je de babyshower bij iemand anders thuis kan organiseren. Er is vast wel iemand in de familie of vriendenkring van de mummy to be die meer ruimte heeft. Is het mooi weer? Spreek dan met elkaar af in een openbaar park, vaak super gezellig. Mijn babyshower werd georganiseerd in een ruimte van de scouting, welke niet duur bleef te zijn. Indien je iets meer budget hebt, dan zou dit eventueel nog een optie kunnen zijn.

Beperkte gastenlijst

Ga nog eens goed door de gastenlijst heen en vraag hulp aan de partner van de mummy to be. Gaat ze normaal ook helemaal niet met haar collega’s of buren om, nodig ze dan ook niet uit. Hoe meer mensen je uitnodigt, des te meer het feestje zal gaan kosten.

Luiertaart als decoratie

Gebruik de cadeautjes als decoratie, een luiertaart is bijvoorbeeld niet alleen super leuk om te geven, het kan tevens als decoratie dienen. Op deze manier sla je 2 vliegen in 1 klap. Een luiertrein maak je bijvoorbeeld heel makkelijk zelf.

American party; zelf hapjes meenemen

Vraag je gasten iets lekkers mee te brengen zodat je hier niet alleen voor opdraait. Op deze manier heb je al snel een tafel vol met verschillende lekkere dingen en iedereen kan het zo duur (of beter gezegd zo goedkoop) maken als ze zelf willen.

Als het je met bovenstaande tips niet lukt om een low budget babyshower te organiseren, weet ik het ook niet meer.

Heb jij wel eens een babyshower georganiseerd en had je toen ook een budget?12 gedachten over “Low budget babyshower? Dat kan met deze 10 tips”

  • Ik heb nog nooit een babyshower georganiseerd, ook nooit een gehad en ook nog nooit bij een geweest 🙂 maar ik vind jouw budget tips een heel goed idee en die kan je ook weer gebruiken bij feestjes ( denk aan zelf decoratie maken of bedankje)

  • je kan het zo duur en of goedkoop maken als je zelf wilt 😀 ik heb toen een babyshower voor mijn beste vriendin gegeven en onderling namen we versieringen mee en namen of maakte wat lekkers, super geregeld dus en was een geslaagde shower 😀

  • Leuke tips! Ik heb vorig jaar een babyshower georganiseerd voro een vriendinnetje. Zelf heb ik er nooit eentje gehad, omdat dat toen nog helemaal niet gedaan werd in NL

  • Handige tips, maar g aje er dan van uit dat diegene het zelf betaald? een babyshower wordt toch voor je georganiseerd? Dan worden de kosten toch verdeeld. Ik ben 1 x op een shower geweest en toen nam iedereen wat lekkers mee

    • Nee degene voor wie de babyshower is, betaald natuurlijk niks mee… maar meestal betaald degene die het organiseert (bij ons tenminste). Maar heb ook babyshowers meegemaakt waar iedereen idd wat lekkers mee nam 🙂

  • Ik heb voor mijn schoondochter die een zoon kreeg een babyshower gedaan en heb als tip dat je plastic champagne glazen kunt vullen met, ik had toen blauw met witte muisjes, en daar bovenop een blauw waxinelichtje. Stond echt heel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *