Een babyshower high tea thuis of buiten de deur

Een babyshower high tea thuis of buiten de deur

De mogelijkheden voor babyshowers zijn tegenwoordig eindeloos. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan wel worden omgezet naar een babyshower. Je hebt talloze babyshower ideeën maar een high tea is iets dat veel gekozen wordt voor een babyshower. De babyshower high tea kan het hoofdonderdeel zijn of de volledige babyshower is een high tea, het kan allemaal. Een babyshower biedt heel veel mogelijkheden.


Hoe pak je dit nu het best aan? Keep on reading!

Thema of kleurschema

Willen je de kleur van het geslacht van de kleine spruit terug laten komen in de aankleding van je babyshower? Of wil je liever familie en vrienden op het verkeerde been zetten? Dan kunnen je dit perfect gebruiken voor de babyshower high tea. Het is helemaal leuk als je er een themafeestje van maakt. Je kunt de tafel hier helemaal leuk voor opmaken. Maak leuke foto wall met fotoframe en je kunt de foto´s later gebruiken als bedankje. Je kan er ook voor kiezen om het thema terug te laten komen in de hapjes en drankjes. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je het doortrekt tot de dresscode van de gasten.

Sweet high tea

Van oorsprong is een high tea voornamelijk met verschillende sweets. Lekker maar niet echt heel honger stillend. Of je nou enkel een sweet high tea wilt gebruiken voor de babyshower high tea, hangt af van je persoonlijke voorkeur, of die van de mommy to be.

Als je de babyshower high tea als afsluiter van de babyshower wilt gebruiken is een sweet high tea een goede keuze. Misschien heb je nog wat andere hapjes of wat anders van eten voorzien. Dan zou ik ook gaan voor een sweet babyshower high tea. Jullie kunnen ook een sweet high tea combineren met bijvoorbeeld een gender reveal cake.

babyshower organiseren

Savory high tea

Een Savory high tea is een variant die tegenwoordig ook wat populairder wordt. Hierbij worden meestal verschillende clubsandwiches en andere kleine hapjes geserveerd. Jullie kunnen hier perfect een eigen menu voor samenstellen. Warme hapjes en koude hapjes, enkel clubsandwiches of jullie lievelingshapjes. Het is ook perfect mogelijk om hier het thema in terug te laten komen. Stel jullie hebben een jungle thema gekozen, dan is het leuk om tijgerpistolets te gebruiken.

Sweet en Savory mix

Als de babyshower een hele namiddag duurt, is een mix wel handig. Je kunt er voor kiezen eerst de savory high tea te serveren en dan overgaan naar het zoete gedeelte. Of je wisselt savory en sweet gewoon per etagère een beetje af. Dit is helemaal afhankelijk van wat je het liefst wilt en wat het best werkt. Een ander ideetje is om een savory babyshower high tea te geven en een kleine sweet table met (gender reveal) cake als zoete afsluiter.

Classy high tea

High tea´s stralen meestal ook wel de Engelse klasse uit. Vooral door het gebruik van prachtig porseleinen servies en mooie etagères. Je kan dit eventueel huren bij een styling bedrijf. Vraag het bijvoorbeeld ook even na bij je cateraar. De high tea factor kan dan naar voor komen in de kleine hapjes. Door hier en daar een detail toe te voegen, bijvoorbeeld gouden bestek of wat fijnere kopjes, voelt het net wat verfijnder aan.

Ten two tree bakery

Zelf aankleden of huren?

Gaan je zelf aan de slag of laat je het iemand voor je doen? Dat hangt af van wat jezelf wilt en wat het budget is. Heb je zelf veel inspiratie of een leuk thema? Heb je ook voldoende tijd om alle spullen samen te zoeken en aan te kleden? Dan kan je dit natuurlijk perfect zelf doen. Vintagewinkels en tegenwoordig ook kringloopwinkels zijn plekken waar je spulletjes kan scoren zonder bankroet te gaan.
Als je nog niet echt een idee hebt of voldoende tijd , dan kun je het beste iemand inhuren. Ook als je bijvoorbeeld nog een extra fotowall of ballonnenboog wilt, is iemand inhuren wellicht de beste optie. Houd hierbij bij goed rekening met het aantal tafels en stoelen. Heb je hiervan voldoende voor iedereen? Is er voldoende ruimte zodat iedereen comfortabel kan zitten? Helemaal nu met Corona, is het handig als je de richtlijnen hanteert en voor iedereen een zit plek met 1,5 meter afstand hebt.

Sweets en hapjes

Hoe ga je alles regelen met de sweets en hapjes? Ga je alles bestellen of gaan jullie ook zelf wat maken? Je zou de sweets kunnen bestellen en dan voor de warme hapjes en clubsandwiches zelf aan de slag kunnengaan. Of wat vrienden optrommelen die mee wat hapjes komen maken. Zo bespaar je op de kosten en kun je ook meer rekening houden met de verschillende smaken.

Boys vs Girls

Wie gaat er allemaal uitgenodigd worden op de babyshower high tea? Komen er alleen vrouwen of zijn de hubby´s ook toegelaten? Mannen vinden een high tea meestal niet de meest spannende activiteit. Voor de mannen zou er iets anders voorzien kunnen worden, bijvoorbeeld in de tuin. Het is goed om hier van te voren over na te denken. Niet alleen voor de aankleding en het eten, maar ook voor de dynamiek en eventueel extra activiteiten die gepland moeten worden.

babyshower high tea

Activiteiten

Is babyshower high tea de enige activiteit of is de high tea een onderdeel van de babyshower? Dit is ook een belangrijk om te weten voordat je met het plannen en organiseren aan de slag gaat.
Als er naast de high tea nog een andere activiteit of invulling is, hoeft er niet de hele tijd hapjes rondgedeeld te worden. Ook zorgt een activiteit er voor dat er net wat meer puzzelstukjes in mekaar moeten passen op organisatorisch vlak. Houd dus ook rekening met het aantal gasten en beschikbare ruimte. Als het een actieve activiteit is, kan het zijn dat de tafel of tafels nog verschoven moeten worden. Eerder kon je op deze blog tips lezen voor babyshower games en kun je gratis printables downloaden.

Een babyshower high tea is iets waar ik zelf groot fan van ben. Omdat het zoals op zich zelf een leuke babyshower kan zijn of het kan een onderdeel zijn van de babyshower. Ook qua sfeer, locatie en aankleding kan hier heel veel mee gedaan worden. Indien je de babyshower thuis doet, kun je de gasten ook in verschillende groepen laten komen. Houd er echter wel rekening mee dat dit niet de hele dag zal duren, want voor de mommy to be kan dit erg vermoeiend zijn.

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.8 gedachten over “Een babyshower high tea thuis of buiten de deur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *