Het perfecte babyshower cadeau, wat geef jij?

Het perfecte babyshower cadeau, wat geef jij?

Een baby krijgen is niet zomaar iets, het is een mijlpunt die gevierd mag worden. Op een babyshower wordt de mama to be  lekker in de watten gelegd en daar hoort natuurlijk ook een leuk babyshower cadeau bij. Ben jij ook uitgenodigd voor een babyshower, maar heb je echt geen idee wat je moet geven, dan kun je de eerste de beste babyzaak inlopen en je laten adviseren.  Kom je de babyzaak uitwandelen en heb je nog niks gevonden? Weet jij echt niet waar je de toekomstige mama mee kan verrassen op haar babyshower, lees dan snel mee welke tips ik voor je heb verzameld.

Cadeaubonnen

Wil je het op safe spelen en niet met een babyshower kado aankomen die ze al 3 keer heeft ontvangen? Koop dan een kado bon van een leuke babywinkel, niet erg creatief maar wel altijd super handig. Zelf was ik ook heel erg blij met een cadeaubon van de Hema of de Kruidvat. Dit zijn geen specifieke babywinkels maar ik heb er heel veel kleertjes, luiers en billendoekjes van kunnen kopen.

Kleertjes

Ben je gek op al die kleine schattige kinderkleertjes? Koop dan een maatje groter (vanaf 62). Kleren zijn altijd handig, maar kleine maatjes hebben de mama’s vaak al in overvloed. Wil je een maatje groter kopen, houd dan rekening met de juiste maat en het bijbehorende seizoen. Hier kun je een maatschema vinden . Houd er ook rekening mee dat kleding erg persoonlijk is, blijf daarom dicht bij de style van de moeder. Heeft de moeder een hekel aan paars, kom dan niet met paarse kleertjes aanzetten omdat je die zelf zo mooi vind. Koop niet alleen rompertjes, maar denk aan de  schattige muts voor de winter of een badpakje voor in de zomer.

Milestone cards

Wat ik persoonlijke een super leuk babyshower cadeau vind, zijn milestone kaartjes. Dit zijn leuke kaartjes waarbij je het eerste jaar van de baby kan vastleggen. Je kan een foto maken met de baby en zo later heel makkelijk terug zien wanneer de baby voor het eerst lachte, voor het eerst doorsliep, voor het eerst een tandje kreeg etc.  Ben je zelf creatief, maak deze kaartjes dan zelf en druk ze af op dik papier/karton. Zo geef je kaartjes die super uniek zijn en nog niemand heeft. Milestone kaartjes kun je o.a. kopen bij bol.com of prenatal.

Groot babyshower cadeau

Wil je een groot babyshower cadeau aanschaffen zoals een box of babyfoon? Zamel dan met alle vriendinnen een bedrag in, bijvoorbeeld 10 euro en stop dat in de pot. Op deze manier kun je iets komen wat de mama echt gaat gebruiken en nodig heeft. Wat wel handig is, is dat je de papa hierbij betrekt. Zou een beetje zonde zijn als je vriendin net een box heeft aangeschaft terwijl jullie er ook 1 hebben gekocht.

Luiers

Het 1e jaar gebruikt je kindje 8 luiers per dag. Dit zijn er 2555 per jaar! Luiers kan de mama het eerste jaar dus goed gebruiken en zijn zeer nuttig als babyshower cadeau.  Nou is een pakje luiers met een strikje er om natuurlijk niet heel erg leuk. Maak daarom zelf een leuke luiertaart. Een luiertaart is meestal opgebouwd uit een heel pak luiers. Deze “New Born” luiers zijn speciaal voor pasgeboren kinderen. Gebruik daarom dus een maatje groter, zodat de mama later ook nog wat heeft. De nieuwe en moderne “luiertaarten” zijn vaak net een tikkeltje anders, denk aan een luiertrein, luiermotor etc. Op youtube kun je tutorials vinden om dit zelf te maken. Dit is niet alleen een babyshower kado die super praktisch is maar ook erg leuk staat als centerpiece op de kadotafel.

Dagje uit voor mama

Een babyshower staat niet alleen in teken van de baby, maar ook van de mama. Zij heeft namelijk de zware taak om de baby te dragen en ter wereld te brengen. Vergeet bij je kadotje dus de mama niet. Geef haar een heerlijke zwangerschapsbehandeling kado, lekker relaxen en ontspannen voordat de baby er aan komt. Ook een leuke fotoshoot zal in de smaak vallen, regel hierbij een visagiste zodat de mama zich extra mooi voelt.  Houd er wel rekening mee dat de bon niet snel verloopt, niet elke mama voelt zich goed tijdens of na de zwangerschap en is er ook meteen aan toe om er uit te gaan.

Baby invulboek

Kindjes groeien zo snel en de tijd vliegt voorbij, een leuk invulboek komt nu meestal wel van pas. Ik vind zelf de boeken van Pauline oud heel erg leuk. In het boek “baby’s eerste jaar” houd je dan ook per maand bij wat de belangrijke gebeurtenissen van je baby zijn. Ook staan er leuke tips in en kun je foto’s inplakken. Erg leuk voor later. Mijn moeder hield ook een soortgelijk boek bij die ze had gekregen bij het openen van een spaarrekening. Ik vind het nog steeds heerlijk om hier door heen te bladeren en de kaartjes te lezen die ze toegestuurd kreeg voor mij.

Warme maaltijd

Heb je het niet zo breed? Bied de mama in spe dan een warme maaltijd aan in de laatste weken van haar zwangerschap of net na de bevalling. Je kan hier een leuke tegoedbon van maken en deze leuk inpakken. De mama to be heeft wel iets anders aan dr hoofd dan in de keuken te staan en heeft toch haar vitamientjes nodig.

Vaak is de naam van het kindje nog niet bekend op de babyshower. Indien dit wel zo is, dan is dit speenkoord ook een echte aanrader, of een zelfgemaakte babygym.

Met deze tips, kun je wel aan de slag volgens mij… Wat heb jij op je babyshower gekregen of wat heb je zelf weggegeven?3 gedachten over “Het perfecte babyshower cadeau, wat geef jij?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *