Babyshower activiteiten, tips voor een knalfeest

Babyshower activiteiten, tips voor een knalfeest

Moeder worden… Leuk, spannend, verrassend, onzeker, verwachtingsvol, gezellig, moeilijk, geweldig, uniek, lastig, maar een van de mooiste momenten in het leven. Het is niet niks om een kindje op de wereld te brengen. Om dit te vieren komen er vaak familieleden, vrienden, kennissen en vriendinnen op kraambezoek bij de moeder. Toch is er steeds vaker ook nog een ander groot feest met betrekking tot zwangerschap, namelijk de zogenoemde babyshower. In deze blog lees je alles over babyshower activiteiten die je op deze bijzondere dag kunt doen. Wat is een babyshower? Welke activiteiten kun je doen? Waar moet je op letten? En nog veel meer. Veel leesplezier!

Wat is een babyshower?

Waarschijnlijk heb je de term ‘babyshower’ wel eens vaker gehoord. Misschien heb je er zelfs al een keer mee te maken gehad of heb je binnenkort een babyshower… Spannend! Wat is een babyshower precies? Kort maar krachtig: een babyshower is een feest dat wordt gegeven om de aanstaande geboorte van een baby te vieren. Of wel: dit feest wordt gegeven vóór de geboorte van de baby. De aanstaande moeder is dus nog zwanger. Meestal is dit een verrassing voor de moeder en heeft zij dus geen weet van dit feest. Familieleden en vrienden/vriendinnen van de aanstaande moeder verzamelen zich en verrassen de aanstaande moeder.

Waarom je meestal spelletjes op een babyshower ziet

Een babyshower is onlosmakelijk verbonden met spelletjes, maar waarom eigenlijk? Moet de aanstaande moeder juist niet haar rust nemen? Je zou denken van wel en uiteraard is dat ook zo. Toch is de aanstaande moeder tegen de tijd dat de babyshower doorgaans wordt georganiseerd, nog prima in staat om lekker mee te feesten. Over het algemeen worden babyshowers namelijk zo’n 4 tot 6 weken voor de geboorte van de baby georganiseerd. De aanstaande moeder is dan nog stabiel genoeg.

De reden dat er vaak spelletjes georganiseerd worden op een babyshower, is omdat spelletjes natuurlijk zorgen voor een hoop gezelligheid: een drankje, lachen, muziek, eten en ga zo maar door. Het hoort er allemaal bij. Het probleem zit hem vaak in het volgende: welk spelletje ga je dan organiseren? Dat is de moeilijkste taak. Don’t worry, daar help ik je bij! Hieronder lees je over veel verschillende spelletjes die je kunt doen tijdens een babyshower.

Activiteiten tijdens babyshower

Er zijn niet een of bepaalde activiteiten die altijd gedaan worden tijdens een babyshower. Elk mens is immers anders en niet iedereen vindt dezelfde spelletjes leuk. Houd er rekening mee dat de babyshower in het teken staat van de aanstaande mama. Probeer zo goed mogelijk in te schatten waar deze moeder behoefte aan heeft en vooral waar ze toe in staat is… Oké, nu is het tijd voor de inspiratie!

Babyshower high tea thuis

Eten, wie houdt er niet van? Een high tea is goed voor iedereen. Een high tea zal zorgen voor een onvergetelijke, gezellige tijd. In het geval dat er een high tea wordt georganiseerd, wordt dat meestal niet in de stad gedaan. Vaak wordt ervoor gekozen om bij de aanstaande moeder of bij een vriendin/familielid thuis een high tea te organiseren. De moeder hoeft zich dan niet meer te veel in te spannen en kan heerlijk genieten van de kostbare tijd.

Babyshower activiteiten corona

Hoe je het ook wendt of keert, je kunt er niet omheen: corona. Hoewel corona zorgt voor super veel beperkingen, is het ook van groot belang om te kijken naar de mogelijkheden. Gelukkig zijn er ook een hoop babyshower activiteiten die thuis te doen zijn. Hierbij kun je denken aan:

  • Raad de babyfoto: hierbij nemen alle gasten die aanwezig zijn bij de babyshower, een babyfoto van vroeger mee. De taak is aan de aanstaande moeder. Zij moet namelijk raden wiens babyfoto van wie is. Dit is lastiger dan je denkt! Succes.
  • Voor de creatieveling is rompertjes verven of versieren op een andere manier de ideale babyshower activiteit. Deze kun je versieren door middel van textiel verf of -stiften. Ga je voor een leuke tekening of toch voor een quote? Dat is aan jou.

Babyvoeding proeven

Wil je de aanstaande moeder even terugbrengen in de tijd dat zij zelf nog een baby was? Natuurlijk lukt dat niet helemaal. Kan de moeder zich nog herinneren waar de babyvoeding die ze at naar smaakt? Waarschijnlijk niet. Tijd om op herontdekking te gaan. Een van de meest hilarische babyshower activiteiten is babyvoeding proeven. De aanstaande moeder raadt tijdens dit fantastische spel welke babyvoeding er in het potje zit. Hilarisch? Nou, voor de gasten in ieder geval wel.

Raad de buikomvang

De bolle, liefdevolle buik waarin de baby van de aanstaande moeder groeit. Elke moeder is er uiteraard trots op. Voor iedereen die nooit durfde te vragen hoe groot de baby bump van de moeder nou precies is, dit is de perfecte tijd! Bij deze babyshower activiteit gaan de gasten raden hoe groot de baby buik is. Nadat iedereen een schatting heeft gedaan, wordt de buik gemeten middels een meetlint. Wie zit het dichtst in de buurt?

Babyshower alfabet spel

Komt de letter T nou voor of naar de M? Moet je daar even over nadenken en/of het alfabet daarvoor in je hoofd herhalen? Je bent zeker niet de enigste. Dit spel is een combinatie van het alfabet met kennis over baby’s. Alle gasten die aanwezig zijn bij de babyshower moeten namelijk voor elke letter in het alfabet een woord invullen dat iets te maken heeft met baby’s of zwangerschap. Wie kan de meeste woorden maken?

Babyshower spelletjes printen

Nog niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem, er is namelijk nog meer. Ik plaatste namelijk een tijdje terug een blog met de leukste babyshower games. Deze printables kun je overigens gratis downloaden en uitprinten.

Doe niet teveel activiteiten

Een babyshower is leuk, maar de moeder moet ook haar rust kunnen pakken. Doe daarom niet te veel (inspannende) activiteiten. Hierbij kunnen creatieve activiteiten een uitkomst zijn. Mijn babyshower duurde 2,5 uur ofzo en ondanks dat sommigen het te kort vonden, was ik helemaal kapot. Olifanten voeten dat ik had, niet normaal. Ik had echt wel weer een paar dagen nodig om bij te komen.

Creatieve activiteiten babyshower

Hieronder enkele laatste creatieve activiteiten voor een babyshower genoemd:

  • Samen een schilderij voor de baby maken
  • Slabbetje decoreren
  • Gastenboek op een creatieve manier invullen
  • Mozaïeken

Wil je kant en klare babyshower spelletjes kopen? Op bol.com staan er ontzettend veel leuke!

Ken jij nog leuke babyshower activiteiten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *