Je huis babyproof maken, hoe doe je dat?

Je huis babyproof maken, hoe doe je dat?

Het is nogal wat. Ineens groeit er een nieuw leventje in je buik. Misschien iets waar je al jaren over droomde, iets wat niet makkelijk is gegaan, maar misschien ook wel een totale verrassing. Wat jouw situatie ook mag zijn, een eerste kindje krijgen is natuurlijk altijd spannend. Er komt ook veel bij kijken. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal in huis halen ter voorbereiding op de komst van jouw baby? Wat mag je zeker niet vergeten te regelen? Het kost enige voorbereiding om je huis babyproof te maken. Net als bij een geboorteplan maken kun je beter niet te lang wachten.

Dit moet je regelen ter voorbereiding op de komst van jouw baby

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens. Of dat ook bij het krijgen van een baby geldt is discutabel. Een baby komt immers niet met handleiding en je zal altijd eerst zelf moeten ontdekken wat het beste werkt voor jouw kindje. Jezelf alvast een beetje inlezen en in elk geval alle benodigdheden in huis halen, kan natuurlijk wel. Daarom helpen we je aan de hand van de volgende tips op weg bij het treffen van de nodige voorbereidingen voor de komst van jullie baby.

Laat het houtwerk in de babykamer behandelen

Het laatste wat je wilt is klussen in de babykamer als de baby al geboren is. Er zijn namelijk van die werkzaamheden die je liever niet doet als de baby er al is. Bijvoorbeeld het verven van de houten kozijnen. Wanneer je kiest voor kwalitatieve Sigma verf, weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan en goed zal dekken. Helaas is dergelijke kwalitatieve verf meestal ook op terpentinebasis.

Hoewel dat zorgt voor een betere dekking en doorgaans hogere kwaliteit dan bij verf op waterbasis, is dit tegelijkertijd ook een stuk schadelijker voor de gezondheid. Daarom wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen deze verf niet gebruiken (of voldoende bescherming voor mond en neus dragen) en dat de kamer eerst goed doorgelucht moet worden, alvorens de baby hier mag slapen. Dit is misschien wel 1 van de belangrijkste punten als je je babykamer babyproof wilt maken. Goed om dit dus op tijd te regelen, alvorens de baby geboren wordt.

babyproof babykamer

Denk aan levertijden

Wacht niet te lang met het bestellen van een babykamer. Doorgaans zitten hier redelijk lange levertijden op. Meestal rond de 12 weken. Bovendien wil je de babykamer in elk geval klaar hebben voordat je 36 á 37 weken zwanger bent, omdat de kans dan steeds reëler wordt dat je snel zult bevallen. Ons advies is dan ook om de babykamer uiterlijk rond de 20 weken zwangerschap te bestellen.

Wees je er ook van bewust dat het extra rust zal geven als de babykamer volledig af is. Zo kan jij je alvast bezighouden met het organiseren van de kastjes, het inruimen van kleding, enzovoorts. Zo voorkom je extra veel nesteldrang in die laatste weken zwangerschap. Want ik kan je uit ervaring vertellen dat die nesteldrang ook niet altijd meewerkt aan een woning babyproof maken.

Maak het huis alvast babyproof

Natuurlijk moet je er nog helemaal niet aan denken dat die kleine straks alle kanten op kruipt. Eerst nog maar genieten van dat kleine baby’tje. Het zal je echter verbazen hoe snel de tijd straks voorbij vliegt en hoe snel dat hulpeloze baby’tje plotseling in beweging komt. En dan liggen er veel gevaren op de loer. Heb je tijd over? Gebruik deze dan alvast om het huis volledig babyproof te maken. Op die manier bespaar je jezelf veel tijd en stress op het moment dat je kleine ineens het huis zelf gaat ontdekken.

Installeer bijvoorbeeld alvast een traphekje. Neem eventueel ook direct de trap mee in de renovatie met behulp van sigma s2u nova satin. Op die manier geef je de trap gelijk een mooiere uitstraling. Bovendien zijn dit klusjes waar je straks nauwelijks nog tijd voor hebt. Dek ook alvast de stopcontacten af met beveiligers en plaats deze ook direct op kastjes met gevaarlijke producten (denk aan schoonmaakmiddelen en medicijnen). Voor je het weet is je kleintje alweer gegroeid

samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *