Een babydoos aanvragen tijdens je zwangerschap

Een babydoos aanvragen tijdens je zwangerschap

Een babydoos aanvragen of weggeven, is een leuke manier om nieuwe ouders te ondersteunen en op weg te helpen. Als cadeau voor een gezellige babyshower, voor die kersverse moeder als je op kraamvisite langsgaat of een manier om toch even te laten weten dat je aan de nieuwe ouders en hun baby denkt. Er zijn ook winkels die gratis of tegen een laag bedrag babydozen weggeven aan zwangere vrouwen, om ze een beetje op weg te helpen. Dit is voor veel ouders een prettige toevoeging. Wat houdt een babydoos nou eigenlijk in en hoe kan je deze het beste aanvragen?

De babydoos aanvragen

Als je zwanger bent, kan je gratis of tegen een lage prijs babydozen en zwangerschapsboxen aanvragen. Hierin zitten spullen voor jou en je baby, wat je de kans geeft om producten uit te proberen die je nog niet kent. Deze babydoos is een soort cadeau doos of een mand die gevuld is met dingen die nieuwe ouders goed kunnen gebruiken. Denk hierbij aan artikelen zoals speentjes, knuffeltjes en rammelaar, maar ook luiers, babyvoeding, cadeaukaarten en verzorgingsproducten. Het zijn de kleinere producten die vaak in grote aantallen nodig zijn. Deze zijn ook vaak fijn om uit te proberen voordat dat je een investering er in doet.

Baby pakket aanvragen

Of het nou babydoos, babybox of baby pakket heet, het is eigenlijk allemaal een geschenk van de winkel aan de nieuwe moeder. Als je opzoek bent naar een specifieke babydoos kan je dat doen door simpelweg online de naam van de winkel en het woord ‘baby’ te typen. In de suggesties zal dan vaak al babydoos, box of pakket verschijnen. Klik op de link die naar de pagina leidt en dan is het op de website een vrij gemakkelijk proces.

Het meeste werk is dat je, indien je nog geen account hebt, deze in de meeste gevallen aan zult moeten maken. Je kunt vervolgens deze spullen laten leveren aan het filiaal in jouw buurt en deze daar ophalen. Er zijn ook bedrijven die de pakketten thuis leveren. Als je gewoon babydoos opzoekt krijg je ook meerdere blogs waarin verwezen wordt naar merken die hier ook aan meedoen voor een lage prijs, of helemaal gratis babyproducten.

De aanpak bij het samenstellen

De samenstelling van de babybox kan op verschillende manieren worden aangepakt. Er kan ervoor gekozen worden om cadeaukaarten te geven voor bijvoorbeeld babywinkels, een wellness behandeling voor de nieuwe moeder, een bierpakket voor de nieuwe vader, cadeaukaarten voor supermarkten of voor bijvoorbeeld babykleding.

Je kunt de doos echter ook vullen met producten zoals zachte nagelvijlen, een babydeken, knuffel of baby verzorgingsproducten, zoals zinkzalf of een thermometer. Maar een doos kan zelf ook zijn voor herinneringen met de baby, zoals een fotoboek, een klei setje voor een hand en voet afdruk, een tandendoosje voor als ze hun melktandjes gaan verliezen. Maar denk ook na over dingen die vaak nodig zijn als ouders van huis zijn. Haal bijvoorbeeld reispotjes en vul die met producten die handig zijn om in de tas mee te nemen als ze op stap gaan. Zo sleep je een stuk minder gewicht mee als dat je alle full size producten meeneemt. Een babydoos kan je dus echt helemaal maken naar de wensen van degene aan wie je het geeft.

Welke producten kom je tegen in een babydoos?

Als je vanuit een winkel of een online platform een babydoos ontvangt dan kun je vaak online al vrij goed vinden wat er in de doos zal zitten die je ontvangt. Of het nou op hun Instagram pagina staat of op de website, het is meestal wel te vinden. Dit is ook handig als je vastloopt op ideeën voor een zelfgemaakte babydoos!

Er zijn een aantal producten die in de meeste babydozen wel aanwezig zijn zoals babyvoeding, billendoekjes, luiers, wasmiddel, zakdoekjes, vochtige doekjes, een speentje, flesjes en bijvoorbeeld tepelcreme. Soms zitten er ook producten in om te gebruiken, zoals een doosje voor billendoekjes of een speenclip. Maar er zijn ook winkels die je bijvoorbeeld kortingscoupons geven die je later kunt gebruiken.

Gratis spullen voor een dure periode

Het klinkt natuurlijk bizar, gratis spullen ontvangen omdat je zwanger bent of net een baby hebt gehad, maar waarom doen winkels en merken dit eigenlijk? Dit is om jou en je baby in aanraking te laten komen met bepaalde merken en producten. Hiermee hopen ze dat je tevreden genoeg bent om er een blijvend product van te maken! Ook is het zo dat bij de meeste winkels je de dozen fysiek in de winkel moet komen ophalen, dit houd in dat je vaak toch nog even een rondje loopt en misschien iets tegenkomt, of er voor kiest om bepaalde dingen te halen op het moment dat je er toch al bent! Doordat je je gegevens achterlaat bij de betreffende winkel, kunnen ze je naast de doos ook deals sturen voor babyproducten, waardoor je ook weer bespaart op de lange termijn.

Nog meer gratis baby producten!

Er zijn ook genoeg bedrijven die geen hele dozen of pakketten samenstellen, maar je wel een kleinigheidje willen sturen. Denk aan producten zoals baby rompertjes, of bijvoorbeeld winacties voor buggy’s, fotoshoots, of een baby keepsake. Na een snelle online zoektocht zal het internet volstaan met opties voor proefmonstertjes of producten. Dit geldt niet alleen voor babyproducten, maar ook voor spullen waar je tijdens de zwangerschap wat aan hebt.

Maandelijkse babydoos

Dat klopt, naast de ‘babybox’ die als geschenk gegeven wordt zijn er ook bedrijven die je maandelijks producten opsturen door middel van een abonnement. Hiermee krijg je eens in de zoveel tijd bepaalde producten binnen, net zoals wanneer je producten besteld bij de supermarkt, alleen dan eens per zoveel weken. Dit is ook makkelijk aan of uit te zetten als dit niet meer nodig is, of als je baby de leeftijd bereikt heeft dat deze producten minder gebruikt worden. Ook is het mogelijk de duur tussen leveringen aan te passen of een maand over te slaan omdat je al genoeg in huis hebt.

Een babydoos aanvragen, wanneer?

In de meeste gevallen vraag je je babydoos aan in het tweede trimester, dus ongeveer vanaf 13 weken. Je bent dan je eerste mijlpaal heen. Er gaan namelijk nog veel zwangerschappen mis in de 12 weken, al zeggen die 12 weken natuurlijk niet altijd wat en kun je een miskraam ook veel later krijgen.

Babydoos aanvragen, mijn favorieten

Ik heb tijdens mijn zwangerschap van Farah ook een aantal babydozen aangevraagd. Er waren er een aantal die er echt uitknalden als je het mij vraagt. Nou is elke babydoos natuurlijk een hartstikke leuk geschenk om te krijgen en wil ik absoluut niet ondankbaar zijn natuurlijk. Lees snel mee, welke babydoos je echt moet aanvragen als je het mij vraagt.

Blije doos Prénatal

Ik vond zelf de blije doos van Prénatal erg fijn, er zaten allerlei leuke dingen in zoals een speentje, een pakje luiers, samples van babyolie, sudocreme, een speentje etc. Je vraagt het aan en kan het dan zelf in de winkel ophalen, volgens mij in het laatste trimester. Ook krijg je na je bevalling nog iets, maar deze box viel dan weer heel erg tegen. Je wordt overigens na je bevalling ook gebeld voor een abonnement op een tijdschrift m.b.t. het ouderschap. Indien je hier geen interesse in hebt, hoef je dit maar 1 x aan te geven en wordt er niet gepusht.

Babydoos Kruidvat

Ook de babydoos van Kruidvat is erg leuk. Eigenlijk kan je het niet echt een doos noemen maar het is een leuke tas met een aantal producten. Geen mega doos, wel allemaal producten die echt bruikbaar zijn. Denk hierbij aan een pakje luiers, verzorgingsproducten voor de baby en een pakje billendoekjes. Van luiers en pampers heb je de komende jaren echt niet genoeg.

Babydump zwangerbox

Ik vond de box van babydump denk ik het allerleukste. Deze was namelijk goed gevuld met allerlei bruikbare dingen, zoals tuitbekers, bakjes voor fruithapjes, een knuffeltje en nog meer leuks. Ik moest er wel een klein stukje voor rijden, maar dat was niet erg. Het was het dubbel en dwars waard.

Welke ervaring heb jij met een babydoos aanvragen? Heb je dit wel eens voor jezelf gedaan? Of voor iemand anders?

Heb je alle babydozen aangevraagd? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar goedkope luiers.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *