Met je newborn naar de baby spa

Met je newborn naar de baby spa

Elke (aanstaande) moeder heeft er wel eens over nagedacht: “Hoe kun je er voor zorgen dat je baby helemaal zen is?”. Heel simpel…. Ga met je ukkie naar een baby spa! Er zijn verschillende mogelijkheden voor deze vorm van welness voor je kindje. Misschien kun je je afvragen of het niet een beetje teveel van het goede is om met je baby naar de wellness te gaan. Maar laat mij die zorgen alvast van je afnemen: een baby spa biedt heel veel moois en unieke momenten. Niet alleen voor jou als moeder, maar ook voor je baby. In deze blog vertel ik meer over welke mogelijkheden er zijn als het gaat om een baby spa, wat een baby spa kort inhoudt, welke voordelen er zijn van een baby spa en beantwoord ik een aantal vragen die je als moeder zijnde zou kunnen hebben over de baby spa.

Wat is een baby spa?

Voordat ik je meer vertel over de verschillende soorten mogelijkheden binnen een baby spa, is het eerst belangrijk om te weten wat het eigenlijk precies is. Een baby spa is te omschrijven als een wellnesscentrum die speciaal is voor baby’s. Zo kan jouw newborn heerlijk ronddobberen in een unieke baby jacuzzi. Elke baby zit in een eigen bad en na iedere sessie wordt het water ververst om de hygiëne te waarborgen. In het water van de jacuzzi zitten uiteraard geen gevaarlijke toegevoegde stoffen en het water heeft de geschikte temperatuur voor je baby.

Welke soorten baby spa zijn er?

Je hebt verschillende mogelijkheden als je je kindje optimaal wilt laten ontspannen. Het is namelijk niet niks, eerst de bevalling om vervolgens kennis te maken met de grote wereld om zich heen. Lees snel mee welke mogelijkheden er zoal zijn.

#1 Floaten

Als eerste heb je floaten. Floaten is drijven met een nekring. Je baby kan hierin zelfstandig in het water drijven. Uiteraard ben jij als moeder altijd in de buurt. Jullie hebben hier echt even quality time samen. Jullie kunnen allebei heerlijk ontspannen in het water. Dit is eigenlijk de vorm die het meeste voorkomt bij newborns. Dit water is zoals al eerder genoemd, afgestemd op de baby. De warmte van het water is lichaamstemperatuur, dus je baby zal niet afkoelen. Over de float, de band, is te vertellen dat deze om het nekje van de baby zit. Dit kan er misschien een heel klein beetje eng uitzien als je het voor het eerst ziet, maar het zorgt ervoor dat je kindje zijn of haar ledematen vrij kan bewegen. Vrijheid is blijheid, nietwaar? De float is heel erg licht en zit uiteraard losjes om het nekje van je baby. Jij bent erbij om een oogje in het zeil te houden.

Hoe lang het floaten duurt is afhankelijk van je baby. Het floaten is best wel intensief voor je kindje, dus de kans is groot dat het floaten niet te lang zal duren. Als je merkt dat je kindje te vermoeid raakt zal het floaten uiteraard stoppen. De maximale tijd is in ieder geval een half uurtje, maar de kans is dus aanzienlijk groot dat het minder lang zal duren. Daarna kan je babytje heerlijk slapen.

#2 Massage

Na de intensieve floatsessie van de baby is het voor je kindje heel erg fijn om een massage te ontvangen. Je kunt je baby na het floaten een massage geven in een warme ruimte. Deze massage zit vaak standaard bij de floatsessie en hierin word je uiteraard begeleid. De massage brengt verschillende voordelen met zich mee. Het gaat namelijk niet alleen maar om een massage die gewoon fijn is voor je baby. Het is meer dan dat. Het is namelijk heel erg goed voor zowel jou als voor je baby om huid-op-huid contact te hebben. Als je naar de baby spa gaat en kiest voor een floatsessie, helpt de massage erbij om jullie binding opnieuw te stimuleren.

Bovendien heb je een extra voordeel van het geven van de massage. De technieken die je hier leert kun je namelijk ook thuis toepassen. Je baby zal het heerlijk vinden om na een badje verwend te worden met een massage.

Bij ons in de cultuur krijgt een baby altijd een massage. Mijn moeder was er in de kraamweek en Farah werd altijd helemaal zen als mijn moeder haar masseerde.

#3 Baby yoga

Om je baby te verwennen kun je ook kiezen voor baby yoga. Er zijn ook veel aanbieders te vinden die dit naast de massage en floaten aanbieden. Je baby zal zich snel op zijn of haar gemak voelen. Je zou denken dat dit niet voor baby’s is, maar niks is minder waar. Ze worden er helemaal zen van.

Waarom met je baby naar de baby spa gaan?

Je zou je kunnen afvragen of het wel handig is om met je newborn naar de baby spa te gaan. Misschien ben je nog ietwat sceptisch over het concept. Niet gek! Er zijn talloze redenen te noemen waarom het een goed idee is om met je baby naar de baby spa te gaan. Hieronder benoem ik de twee belangrijkste redenen.

Het is goed voor de binding

Ten eerste is het over het algemeen al super goed voor zowel de baby als ouders om samen bezig te zijn. Dit zorgt namelijk voor een diepere binding tussen ouders en kind., Daarnaast vinden baby’s het heerlijk om in het water bezig te zijn. Hier is de baby spa uiteraard geschikt voor. Veel ouders kiezen ook voor babyzwemmen, maar een baby spa is toch iets anders. Bij babyzwemmen gaat het vooral om het doen van oefeningen, terwijl het bij de baby spa gaat om puur genieten. Jij en je baby genieten van de rust in het water.

Een baby spa is goed voor de ontwikkeling

Een andere reden is dat een baby spa goed is voor de ontwikkeling. Het blijkt echt zo te zijn dat kinderen sneller ontwikkelen en/of plotseling thuis andere dingen gaan doen. Nou wil ik niet zeggen dat je kindje niet goed zal ontwikkelen als je niet naar een baby spa bent geweest natuurlijk. Farah is namelijk niet naar een babyspa geweest en er is niks mis met haar ontwikkeling. Toch word er gezegd dat een bezoekje aan de baby spa hier een bijdrage aan kan leveren.

Vanaf welke leeftijd?

Als je van plan bent om naar de baby spa te gaan met je kindje is het belangrijk om te weten vanaf welke leeftijd je kindje eigenlijk welkom is. Vanaf welke leeftijd een baby spa wordt aangeboden is een beetje afhankelijk van de aanbieder. Het is daarom altijd van belang om je goed te laten informeren bij de desbetreffende spa-aanbieder waar jij heen wilt gaan. Over het algemeen kan gesteld worden dat je kindje bij een baby-spa terecht kan als hij of zij een dag of tien oud is. Het gaat erom dat het naveltje genezen is. Vaak wordt een baby spa aangeboden tot het kindje ongeveer een half jaar oud is.

In principe is een baby spa geschikt voor elke baby. Indien je baby iets onder de leden heeft of iets mankeert, kun je altijd beter eerst navraag doen bij je behandelend arts.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *