Baargoud, het mooiste cadeau voor nieuwe moeders

Baargoud, het mooiste cadeau voor nieuwe moeders

Heb jij er wel eens van gehoord? Baargoud, of zoals ze het in Amerika noemen ”push present”. Toen ik zelf bevallen was, kreeg ik van Jerry gouden oorknopjes. 2 hartjes omdat hij nu 2 hartjes had. De ene stond voor mij en de andere voor Farah. Bijzonder toch? Zelf had ik nog nooit van baargoud gehoord. Bij ons in de cultuur wordt er sowieso veel goud gegeven, maar dat is dan voornamelijk voor de baby. Maar de vrouw heeft natuurlijk ook best hard gewerkt om de baby op de wereld te brengen dus ik vond het wel een mooie blijk van waardering. Misschien vind ik dit wel 1 van de mooiste dames sieraden. Geen must natuurlijk…wel lief.

Baargoud oorsprong: Een historisch ritueel

Baargoud heeft zijn wortels diep in de geschiedenis liggen. Dit eeuwenoude ritueel is afkomstig uit verschillende culturen over de hele wereld. In sommige samenlevingen is het een manier om de moeder te eren voor haar kracht tijdens de bevalling, terwijl het in andere tradities symbool staat voor vruchtbaarheid en nieuw leven. De oorsprong van baargoud is doordrenkt van symboliek en eerbied voor het wonder van het moederschap. Baargoud draagt dus eigenlijk een diepgaande symboliek met zich mee, waarin de puurheid van goud de essentie van nieuw leven weerspiegelt. Het staat niet alleen voor de fysieke geboorte van een kind, maar ook voor de spirituele transformatie van de moeder. Het is een kostbaar symbool van liefde, moed en toewijding.

Wat maakt baargoud zo speciaal?

Baargoud is niet zomaar een geschenk; het is een emotionele investering. Het vertelt het verhaal van de reis van de moeder, van de uitdagingen van de bevalling tot de vreugde van nieuw leven. Het is een tastbare herinnering aan de kracht en schoonheid die schuilgaat in het moederschap. Zelf liet ik na mijn borsvoedingsperiode ook een moedermelksierraad maken. De borstvoedingsperiode was niet de makkelijkste, maar ik was zo trots op mezelf dat ik het had volgehouden. Deze en de oorknopjes die ik van Jer kreeg, draag ik niet heel erg vaak maar ze zijn wel heel speciaal. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik sowieso niet heel vaak meer sieraden draag sinds ik moeder ben. Gek he?

Sieraden zijn altijd een goed cadeau

Of het nu gaat om een bijzondere gelegenheid, een dagelijkse flair, of gewoon om jezelf te verwennen, sieraden zijn altijd een uitstekende keuze om je stijl te benadrukken en je persoonlijkheid te laten stralen. Wat mij betreft dus altijd een goed cadeau, ook als het niet voor een kersverse moeder is. Sieraden hebben altijd een speciale plek ingenomen in het hart van vrouwen. Het is meer dan alleen glimmende versiering; het is een vorm van zelfexpressie, een manier om herinneringen te koesteren en een bron van zelfvertrouwen. Sieraden zijn als kunstwerken die je kunt dragen. Ze bieden vrouwen de mogelijkheid om zichzelf uit te drukken zonder woorden. Of het nu gaat om kleurrijke armbanden, klassieke parels of gedurfde statement-stukken, sieraden zijn een tastbare manier om hun persoonlijkheid.

Wat geef je als baargoud?

1. Gepersonaliseerde Sieraden

Een van de meest geliefde keuzes voor baargoud zijn gepersonaliseerde sieraden. Denk aan een armband met de initialen van de baby, een gouden hanger met de geboortedatum, of zelfs een ring die de band tussen moeder en kind symboliseert. Deze sieraden worden met zorg ontworpen en zijn een blijvende herinnering aan de speciale band tussen moeder en kind.

2. Gouden Moeder en Kind Beeld

Een ander prachtig geschenkidee is een kunstzinnig vormgegeven beeld van moeder en kind in goud. Dit beeld kan een ontroerende weergave zijn van de tederheid en liefde die tussen hen stroomt. Een blijvend kunstwerk dat de essentie van het moederschap vastlegt.

3. Gouden Gedenksieraad

Voor een diepgaandere betekenis kan een gouden gedenksieraad een ontroerend geschenk zijn. Denk hierbij aan een sieraad met een klein compartiment om een plukje haar of een tandje van de baby te bewaren. Dit intieme aandenken draagt de kracht van herinnering en koestert de kostbare momenten van de kindertijd. Zoals ik eerder schreef, heb ik mijzelf een moedermelksieraad cadeau gegeven, maar dit was al 2 jaar na de bevalling.

Mag zilver ook?

Door de naam zou je denken dat het sieraad die je cadeau geeft altijd van goud moet zijn. Niks is minder waar hoor. Houdt je partner meer van zilver? Koop dan vooral geen goud maar koop iets wat ze mooi vind. Draagt ze geen sieraden maar wel een horloge? Koop dan een mooi klokje waar je de initialen van je newborn in laat graveren. Ik zou wel voor iets blijvends gaan, zodat ze er altijd naar terug kan kijken. Het is toch een mooie herinnering aan de zwangerschap, wat sowieso een bijzondere periode is.

Baargoud is niet zomaar een cadeau; het is een uiting van liefde en toewijding aan de nieuwe moeder. De oorsprong, betekenis en de keuze van het geschenk vormen samen een prachtige traditie die het moederschap op een unieke manier eert. Laat baargoud schitteren als een blijvende herinnering aan de kracht en schoonheid van het moederschap, en geef het mooiste cadeau aan de nieuwe moeder in je leven.

Heb jij een bijzonder cadeau gekregen na je bevalling van je partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *