Wil ik mijn auto verkopen? Ja of Nee!

Wil ik mijn auto verkopen? Ja of Nee!

Toen we onze Clio een aantal jaar geleden kochten, kochten we deze met de intentie om er een paar jaar in te rijden en hem vervolgens in te ruilen voor een andere. Zo doen we het namelijk vaker en nu met Farah erbij verlangen we soms wel naar een grotere auto. Want heel eerlijk, hoe lekker onze Clio rijdt, hij is niet altijd meer even comfortabel als we op roadtrip gaan. Ook nu mijn moeder dichterbij komt wonen, zou een grotere auto wel lekker zijn. Maar moet ik mijn auto verkopen of kan ik hem beter gewoon helemaal afrijden? Mijn auto heeft namelijk best wat voor de kiezen gehad en de schade hiervan is op verschillende plekken terug te zijn. De afgelopen week kon je ook al een blog lezen over je huis verkopen,

Mijn auto met schade

Ik weet nog dat ik wel kon janken toen het eerste krasje op mijn auto zat. Inmiddels hebben anderen hem van alle kanten versiert. Toen wij een agressieve meneer probeerden te ontwijken, reed hij ons klem en beschadigde onze auto om vervolgens er aan de andere kant van de auto een deuk in te trappen. De politie seponeerde het onderzoek vanwege tekort aan mankracht en hiermee draaiden wij dus zelf voor de schade op die deze achterlijke gladiool aanbracht. Zelf reed ik begin van dit jaar een man aan en zijn fiets ging over mijn motorkap heen. Gelukkig viel de (lichamelijke) schade bij meneer zelf mee en was het vooral de schade aan mijn eigen auto.

Ondanks dat ik allrisk verzekerd ben, koos ik er beide keren voor om er geen verzekeringswerk van te maken. Waarom? Omdat ik laks ben en omdat ik misschien bang was dat ik al mijn schade vrije jaren kwijt zou raken. Want ach, hij rijdt toch? Maar nu wil ik ergens diep van binnen mijn auto verkopen en ben ik een beetje bang dat dat gewoon niet meer gaat lukken in de staat waar hij nu in verkeert.

Nou weet ik wel dat ik mijn auto niet totall loss heb gereden en hij ook nog lang niet rijp voor de sloop is…. Heb jij dat wel en weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Je kunt nog steeds je sloopauto verkopen. Jerry deed dat met zijn eerste autotje. Een rode Honda Civic uit het jaar 900 voor Christus die hem na het stappen op de snelweg achter liet. Ik weet niet meer precies wat hij er voor kreeg.. maar ach.. iets is beter dan niets… en de auto was echt niet meer te redden.

Auto snel verkopen

Haastige spoed is zelden goed, zegt men toch? Maar soms heb je de centjes gewoon nodig en wil je nou eenmaal graag snel van je auto af. Er zijn verschillende mogelijkheden te doen. Je kan een rondje autogarages rijden en vragen wat zij voor je auto willen geven, vergeet hierbij niet te onderhandelen. Mijn man verkocht jaren geleden zijn Opel Astra aan een autogarage en wilde eigenlijk meteen met het eerste bod akkoord gaan. Hier heb ik toch maar even een stokje voor gestoken en we liepen met 500 euro meer de garage weer uit. Handel altijd volgens het principe: Nee heb je, Ja kun je krijgen.

Auto verkopen aan garage zonder inruil

In de alinea hier boven schreef ik al dat je altijd een rondje garages kunt rijden indien je snel van je auto af wilt. De laatste keer verkochten wij onze Corsa ook aan een garage omdat we daar een andere auto kochten. Maar weet je dat je je auto ook kunt verkopen aan een garage zonder dat je er een andere auto voor terug hoeft te kopen. Indien je niet van plan bent om je auto in te ruilen met het doel een andere auto terug te kopen, zou ik hem lekker particulier verkopen. Je hebt dan vaak wel een iets langere adem nodig, maar je krijgt er vaak wel net iets meer voor terug dan als je je auto aan een garage verkoopt.

Wat is mijn auto waard?

Voordat je je auto gaat verkopen, moet je onderzoeken wat je auto waard is. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om dit te onderzoeken, google maar eens. De website van de ANWB kan je vaak ook wel op weg helpen. Houd er rekening mee dat de verkoopprijs kan afwijken van de dagwaarde, omdat een computer natuurlijk ook niet kan zien waar je allemaal schade hebt. Je zou ook je autoverzekering kunnen bellen om advies te vragen.

Hoe kom ik van mijn auto af?

Blijkt je auto verkopen toch iets lastiger dan je vooraf ingeschat had? Probeer het dan eens bij OSW. Je biedt je auto aan via het formulier op de website, zij helpen je met bedrijven te zoeken die je auto mogelijk willen kopen, verzamelen de biedingen en jij kan binnen 48 uur (het hoogste bod) accepteren of afwijzen. Vervolgens wordt je auto opgehaald, gevrijwaard en betaald. Een kind kan de was doen als je het mij vraagt.

Heb jij wel eens je auto verkocht? Op welke manier heb je dit gedaan?

samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *