Attractiepark Drouwenerzand: onbeperkt frietjes en ijsjes eten!

Attractiepark Drouwenerzand: onbeperkt frietjes en ijsjes eten!

Eerder schrijf ik al een artikel of attractiepark de Waarbeek. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een soort gelijk attractiepark, namelijk Drouwenerzand.  Toen ik zelf nog een jong meisje was, gingen we altijd naar Drouwenerzand. Het was toen nog geen attractiepark maar een grote speeltuin. Je betaalde geen entree en je had geen attracties, een perfect uitje voor mensen met een kleine beurs. Inmiddels is het hele park veranderd en ging ik er naar jaren weer naar toe met mijn eigen kleine meid.

Attracties in Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand is niet heel erg groot, ik denk dat er ongeveer 20 attracties zijn. Farah is nog maar 85 cm en mocht niet overal in. Desondanks was er voldoende te doen en heeft ze zich wel vermaakt. Vooral de Dumbo’s vielen erg in de smaak. Je kan hierbij zelf een pedaal indrukken waardoor de olifantjes de lucht in gaan. Mijn moeder had dit nog niet helemaal door, en ze bleven dus als de enige op de grond. Nou mevrouwtje was boos! Ze wilde ook omhoog, haha. Gelukkig kun je onbeperkt in alle attracties, dus ze sloot samen met haar vader snel weer opnieuw aan in de rij.

Lowbudget attractiepark drouwenerzand

Voor de grotere kinderen is er een piratenboot, zijn er achtbanen en is er een zweefmolen. Ook is er een echt spookhuis, volgens mij was dat er vroeger ook. Ook kan ik me herinneren dat je kon ponyrijden toen ik zelf nog klein was. Het ponypark is er nog steeds. Farah vond de paardjes erg leuk, totdat ze dichterbij kwamen. Toen zette ze het op een gillen. Kortom er is van alles te doen voor jong en oud. Ik denk dat Attractiepark Drouwenerzand interessant is voor kinderen in de leeftijdsgroep 2 tot 12 jaar. Zelf geeft het pretpark aan dat het leuk is vanaf een jaartje of 3, maar Farah is net 2 en die vond het geweldig.

Speeltuin

De speeltuin deed me denken aan vroeger en was ook verbaasd toen ik las dat de zandplaats pas in 2017 is gebouwd. In mijn gedachten was dat er al lang, niet dus. Doordat een gedeelte van de speelplek verhard is, kunnen kinderen in een rolstoel ook lekker met modder spelen. Je hebt verschillende speel en klimtoestellen, en kleintjes kunnen zich hier ook prima vermaken. Farah wilde in ieder geval niet meer naar huis. We hadden de speeltuin juist “bewaard” tot het einde van ons bezoek aan Drouwenerzand.

Goedkope uitjes met kinderen

Waterplein

Je hebt in Drouwenerzand een ontzettend leuk waterplein. Perfect voor warme dagen. In de zomer hebben we natuurlijk een hittegolf gehad en dan is een waterplein perfect om een beetje af te koelen. Uiteraard wilde Farah hier ook lekker kliederen en ondanks dat we haar beloofd hadden dat dit als laatste mocht, kwamen we hier toch op terug. Het was ontzettend druk met kinderen. Niet helemaal coronaproof, als je het mij vraagt. Ik geloof er namelijk niet echt in dat kinderen het niet door kunnen geven en aangezien ik zelf binnen de risicogroep val, had ik weinig zin om daar in de drukte achter Farah aan te gaan vangen.

All inclusive

Net als attractiepark de Waarbeek, heeft Drouwenerzand ook een all inclusive concept. Je hoeft dus niet extra vroeg je bed uit om broodjes te smeren en je weet van te voren al wat je uitje gaat kosten. Voor een vast bedrag kun je onbeperkt frietjes, snacks, broodjes, vers fruit en softijs eten. Daarnaast is er onbeperkt limonade van slimpie, water, thee en koffie. Perfect voor een warme dag, zodat je goed gehydrateerd blijft. Je kruist van te voren aan wat je wilt eten en kunt dit dan afhalen bij de snackbar. Drinken en ijsjes kun je zelf pakken. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de soep en het fruit niet heb kunnen vinden, dus deze hebben we overgeslagen. De frietjes zijn echt heerlijk, misschien wel lekkerder dan in de meeste attractie parken. Ook zou je pindasaus kunnen pakken, maar ook deze heb ik niet kunnen vinden.  We hebben het ook niet gemist ofzo, want de mayo en curry waren prima.

all inclusive pretpark

Prijzen

Wil je je kaartje aan de deur kopen? Dan betaal je €15,50 voor je kaartje. Wij kochten onze kaartjes online en je krijgt dan €1,25 korting waardoor je maar €14,25 betaald. Dit loont dus ook wel als je met een grotere groep bent. Heb je aan een paar uurtjes wel genoeg, dan kan je nog gaan voor het bliksemtarief, je betaald dan €8,50 en je kan het park bezoeken vanaf 15 uur. Wij  vonden dit zelf een beetje laat en hebben gewoon voor een dagkaartje gekozen. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis, dus we hoefden voor Farah geen kaartje te kopen. Rolstoel gebruikers betalen overigens €11,- per kaartje en voor €4,- kun je de hele dag parkeren.

Openingstijden

Attractiepark Drouwenerzand hanteert diverse openingstijden. Zo zijn de openingstijden in de vakanties en in het weekend wat uitgebreider dan door de week. Op de website van het pretpark kun je de actuele openingstijden zien.

attractiepark drouwenerzand

Overnachten in Drouwenerzand

Zoals ik al eerder schreef, was attractiepark Drouwenerzand in mijn kindertijd niet meer dan een grote speeltuin. Inmiddels is het niet alleen een attractiepark, maar kun je er zelfs overnachten. Je kan overnachten in het hotel, maar als je op zoek bent naar een unieke overnachting, dan zijn er nog veel meer leuke opties. Je kan overnachten in een boomhut, op de glamping maar ook in een echte kasteel- of saloon lodge. Hoe leuk is dat? Mijn ouders wonen nog in Stadskanaal, 15 minuten bij Drouwenerzand vandaan, dus ik denk dat ik niet snel zal blijven overnachten. Maar als je ver weg woont en het park wilt bezoeken, is dit dus ideaal. Lekker je bed uitstappen en meteen spelen, wat wil je nog meer? Linda van Mamaliefde schreef overigens ook een blog over pretpark met overnachting, mocht je nog meer inspiratie willen op doen voor andere parken.

ponyrijden met je kindje

Corona maatregelen

Toen we bij Drouwenerzand aankwamen, schrok ik me een ongeluk. We hadden er expres voor gekozen om niet in de zomervakantie te gaan, vanwege de drukte. Maar de parkeerplaats was aardig vol, vooral met Duitse kentekens. Onze buren hebben dit leuke attractiepark dus ook al ontdekt. De drukte vind ik nog best eng en zoek het liever niet op. Mijn gedachte was dan ook om niet naar binnen te gaan en weer terug in de auto naar huis te stappen. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik dat niet heb gedaan.

pretpark drouwenerzand

Bij de entree stond geen rij en we konden vrijwel meteen doorlopen. Eenmaal binnen, merkte je weinig van de drukte. Er was voldoende ruimte om afstand te kunnen bewaren. Ook de tafeltjes op het terras stonden ver uit elkaar, perfect dus. Op verschillende plekken in het park maken pijlen en strepen op de vloer en verschillende bordjes, de looprichting duidelijk. Niet iedereen hield zich daar aan overigens.

Bij elke attractie stond een pompje met desinfecterende handgel, zodat je je handen schoon kon maken als je uit de attractie kwam. Ook zag ik dat de attracties regelmatig schoongemaakt werden. Er staan extra wasbakken in het park, zodat je ook je handen kunt wassen. In o.a. de carrousel was de binnenste rij afgeplakt en kon je daar geen gebruik van maken. 3 keer raden waar Farah perse op wilde. Gelukkig werd er goed voet bij stuk gehouden, ondanks haar krokodillen tranen en kon de 1,5 meter goed gewaarborgd worden.

goedkope pretparken

Eindoordeel Drouwenerzand

Ik was blij verrast toen ik in Drouwenerzand was. Ondanks dat het park helemaal veranderd is, kwamen er natuurlijk allemaal jeugdherinneringen naar boven. We hadden mijn moeder meegenomen, zodat ze er even tussen uit was. Even niet zorgen voor mijn zieke vader en lekker tijd doorbrengen met haar kleinkind. Het deed zowel Farah als haar goed. We hebben ons toch echt wel wat uurtjes weten te vermaken. Farah kon nog niet echt alleen in attracties maar mijn moeder offerde zich graag op als haar persoonlijke begeleider.

Het all inclusive concept vond ik erg fijn. Zo weet je van te voren wat de kosten zijn voor je dagje uit en kom je niet duurder uit dan eigenlijk de bedoeling is. Want ook al slepen we soms een tas vol broodjes en drinken mee, je koopt toch ook altijd wel wat als je een dagje uit bent. Wat mij betreft valt attractiepark Drouwenerzand dan ook echt onder lowbudget uitjes en kun je je hier met een kleinere beurs ook goed uit de voeten. Meestal is het parkeren bij een attractiepark ook een kostenpost en ben je hier vaak minimaal 10 euro kwijt. Bij Drouwenerzand betaal je maar 4 euro voor een uitrij muntje. Toch zagen we iemand wachten toen wij naar binnen reden en via de uitgang snel onder de slagboom door naar buiten glippen. Bizar eigenlijk.

all in pretpark drouwenerzand

Ik miste wel de schommels van tractorbanden van vroeger, maar ik realiseer me natuurlijk wel dat je met de tijd mee moet gaan en dit vernieuwd moest worden. Er zijn nu voldoende andere schommels voor teruggekomen en je hebt ook babyschommels voor de kleintjes.

Ondanks dat Farah met haar lengte nog niet overal in kon, en perse in de piratenboot wilde, heeft ze zich ontzettend goed vermaakt. Als ouder zijnde geniet je dubbel als je kind geniet en ik zag bij mijn moeder dat dat als oma zijnde ook zo is.

De oldtimerbaan was favoriet bij Farah. Dit was ook de attractie met de langste rij, dus er waren blijkbaar nog meer kindjes dol op. Wat mevrouwtje alleen nog niet goed begreep, is dat je niet zelf een autootje uitkiest maar dat dit op volgorde van de rij gaat. Ze was dus niet blij toen ze geen gele auto had, maar was dit al snel vergeten toen ze zelf mocht “rijden”.

leuke uitjes met kinderen

Het treintje was ook favoriet en gaf flashbacks naar vroeger. In gedachten ging het treintje toen het hele park rond en vonden we het rondje dit keer wel erg kort. Maar dat komt waarschijnlijk doordat alles als kind veel groter lijkt.

Attractiepark Drouwenerzand is al voor het 5e jaar door de ANWB uitgeroepen tot leukste attractiepark van Drenthe, niet zo gek als je het mij vraagt. Ook dit jaar zijn ze weer genomineerd en ik ga er vanuit dat ze ook dit jaar deze titel weer pakken, want het is ook echt een ontzettend leuk pretpark. Roken is in het gehele park, met uitzondering van één rookzone bij de uitgang, verboden. Je staat dus niet in de dampende medebezoekers en dat vond ik persoonlijk erg fijn.

Wij hebben ontzettend genoten van ons dagje Drouwenerzand en ik denk dat we nog veel vaker terug gaan komen als we bij mijn ouders zijn. Het park is goed onderhouden en erg overzichtelijk omdat het niet erg groot is. Verdwalen is dus bijna onmogelijk. Bij elke attractie staat een bordje met de voorwaarden waar je aan dient te voldoen als je er in wilt.

Het adres van Drouwenerzand

Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen

Ben je al in Drouwenerzand geweest en ben je op zoek naar andere leuke pretparken. Lees dan ook snel de blog met de 5 leukste pretparken voor jonge kids, voor nog meer uren speelplezier.

Ga jij er in het weekend ook nog op uit, nu de vakantie weer voorbij is?19 gedachten over “Attractiepark Drouwenerzand: onbeperkt frietjes en ijsjes eten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *