Attractiepark de Waarbeek: low budget en all-inclusive

Attractiepark de Waarbeek: low budget en all-inclusive

Ik schreef laatst dat ik deze zomer meer aandacht wil besteden aan lowbudget uitjes, aangezien veel van ons deze zomervakantie in Nederland verblijven. Zo gingen we onlangs naar recreatieoord Binnenmaas, wat zeer budgetproof was. Dit keer was attractiepark de Waarbeek aan de beurt, een pretpark aan de andere kant van Nederland. In Nederland heb je namelijk voldoende leuke dagjes uit.

Laatst vroeg de vrouw van mijn neef of we er niet even tussen uit wilden. Sinds Covid-19 ons land heeft bereikt zijn we best voorzichtig geweest. Omdat zij op vakantie gingen, mochten we in hun huis verblijven. Als dat geen lowbudget vakantie is, weet ik het ook niet meer. Zo kwamen we dus ook bij Attractiepark de Waarbeek. Dit is een klein attractiepark in Hengelo, ongeveer 10 minuutjes vanaf onze verblijfplek in Enschede. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel spannend vond hoor, naar een pretpark. Maar ik sta nu eindelijk op een punt dat ik ondanks de Corona toch ook weer een beetje wil leven. Uiteraard wel met gepaste maatregelen.

All-inclusive attractiepark de waarbeek

Wat is attractiepark de Waarbeek?

Attractiepark de Waarbeek, begon in 1924 als “Theehuis de Waarbeek”. Een Engelse tuin met een tennisbaan met een prieeltje, 2 vijvers en een simpele speeltuin. Anno 2020 gaan we richting de 100 jaar die het pretpark over een paar jaartjes mag aantikken en is het getransformeerd tot een pretpark met veel meer dan alleen een speeltuin. 1 van de oudste werkende stalen achtbanen in Europa, staat in Atractiepark de Waarbeek. Hoe leuk is dat?!

Voor ons bezoek, checkte ik Tripadvisor voor de recensies. Niet handig als je net kaartjes hebt gekocht. De recensies waren namelijk niet echt lovend en ik las veel negatieve dingen, met name dat het erg verouderd was. Nu zijn dit wat oudere recensies en wij Nederlanders staan er bekend om dat we het vaak wel melden als we iets te klagen hebben, maar niet als we positief zijn. Het pretpark is recent opgeknapt en ik denk dat dat het verschil maakt. Ik heb natuurlijk niks om te vergelijken, maar ik vond niks er oud zien. Misschien de Disney monorail in het begin, maar dat stoorde ons absoluut niet. Het pretpark is niet zo groot en dat maakt het overzichtelijk. Iets wat ik persoonlijk als heel prettig heb ervaren. Je moet geen Efteling, Hellendoorn of Slagharen verwachten, maar daar betaal je natuurlijk ook niet voor.

Attractiepark de Waarbeek is een autismevriendelijk park, dat houdt in dat je op vertoon van autipas via de uitgang naar binnen mag. Je hoeft hierdoor niet in de rij te staan, wat natuurlijk een hoop prikkels scheelt. Er zullen wellicht meer pretparken in Nederland zijn die dit hebben, maar ik had hier nog nooit van gehoord.

Lowbudget uitjes

Attracties

Attractiepark de Waarbeek is niet heel erg mega groot en heeft ongeveer 30 attracties. Voor Farah was het perfect want ze mocht in heel veel dingen. Op de website kun je precies zien waar je met welke  lengte in mag en de kids kunnen zichzelf meten. Wij hadden dit van te voren niet echt onderzocht, maar er was voldoende te doen. Behalve bij de auto’s waren er bijna geen rijen bij de attracties. Farah heeft niet zoveel geduld, dus perfect als je meteen kan doorlopen. Als je het pretpark binnenkomt, heb je eerst een gedeelte voor de kleintjes. Een soort monorail met Disney figuren en wat kleinere botsautootjes. Je zet de monorail zelf aan als ouder zijnde, maar daar kwamen we pas achter nadat we een tijdje aan het wachten waren en er niks gebeurde.

Bij elke attractie staat een meetlat waarop je kunt zien of je kindje in een attractie mag en dit met of zonder begeleiding kan. Ik denk dat het pretpark leuk is vanaf een jaar of 1,5 tot een jaar of 10. Maar voor de grotere kindjes is er een achtbaan, een soort zweefbaan over het water en je kunt natuurlijk waterfietsen. Wij hebben deze dingen met Farah uiteraard overgeslagen.

Het treintje door het park was onze favoriet. Tijdens je ritje kom je diverse sprookjes tegen, echt super leuk. Je kan even je benen rust gunnen en in alle rust alles bekijken.

Lowbudget uitjes

Speeltuin

Je hebt een leuke speeltuin bij het snackbar gedeelte. Perfect want je kunt rustig zitten eten of koffie drinken terwijl de kleintjes aan het spelen zijn. Er staan picknicktafels in en omheen, super fijn. Farah vond het piratenschip erg leuk en ook de kleine speeltoestellen. Ze kon zelf op de glijbaan klimmen en er af glijden. Mevrouwtje vond het geweldig. Ook heb je een speelplek met een soort trampoline’s. Ik weet niet zo goed hoe die dingen echt heten, maar het waren van die bolle springdingen in het zand. Geen echte trampoline’s , maar perfect voor de kleintjes en een stuk minder gevaarlijk.

goedkope uitjes

Theatervoorstellingen

Je hebt op diverse tijdstippen een theatervoorstelling. Wij hebben dit zelf overgeslagen omdat het binnen was en er nog best veel mensen op af kwamen. Niet iedereen houdt zich aan de 1,5 meter afstand en ik vind dit persoonlijk niet zo prettig.

All inclusive bij attractiepark de Waarbeek

Je hoeft niet meer ’s ochtends vroeg broodjes te smeren en je tas vol te proppen met lekkers. Sinds 2020 heeft Attractiepark de Waarbeek een all inclusive concept. Je kan dus voor een vaste prijs de hele dag door frietjes, snacks, waterijsjes en broodjes eten. Ook zijn er taps met diverse smaken limonade en kun je onbeperkt thee en koffie drinken. Wil je toch frisdrank? Dan kun je dit tegen betaling uit de automaat halen. Bij de meeste all inclusive concepten kun je alleen kiezen uit broodjes ham en kaas, maar bij de Waarbeek hadden ze ook broodjes chocoladepasta. Ideaal dus als je net als wij alleen halal eet. Het is overigens wel toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen, maar waarom zou je dat doen?

All inclusive bij de waarbeek

Prijzen

Voor een vast tarief van €14,50 kun je de hele dag all inclusive genieten in het pretpark. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis, dus voor Farah hoefden we geen entree te betalen. Parkeren viel ook heel erg mee, voor een dagkaart betaalden we €4,50 dus dit was wel te doen. Een muntje voor het uitrijden, kon je direct bij de kassa kopen. Wij kochten onze kaartjes via tripper en betaalden zo maar €11,00 per kaartje. Dus ook dit was best lowbudget voor een dagje uit.

Openingstijden

Attractiepark de Waarbeek is 7 dagen per week open, behalve in de winter. Maar goed dat is zo bij de meeste pretparken. Op 1 mei opent de Waarbeek haar deuren en 31 oktober is het seizoen weer afgelopen. In de weekenden en de zomervakantie is de Waarbeek geopend van 10-17.30 uur en buiten de vakanties en weekenden sluit het park een half uurtje eerder. Wel is het belangrijk dat je je plekje reserveert via de website van de Waarbeek. Mocht je dit niet hebben gedaan, dan kun je het park niet in. Dit is 1 van de Corona maatregelen.

Attractiepark de waarbeek, leuk voor jong en oud

Eindoordeel attractiepark de Waarbeek

Ik vond dit 1 van de leukste uitjes die we de laatste tijd hebben gedaan. Het is redelijk budgetproof, omdat het een all-in concept is. Je hebt geen bijkomende kosten en dat is toch best fijn. Wij kochten onze kaartjes via Tripper en betaalden €11,- per persoon. Farah was gratis dus we waren maar €22,- kwijt voor een dagje weg, inclusief eten en drinken. Parkeren heb ik in deze prijs niet meegerekend, hier betaalde je nog €4,50 voor. Ook dat viel best mee dus, want bij de meeste pretparken ben je al snel €10,- hiervoor kwijt.

Ik denk dat het dat pretpark de Waarbeek voor wat grotere kids saai kan zijn, vooral met de playstation generatie van tegenwoordig. Maar voor de kleintjes is het echt geweldig. Ik weet niet of ik hier speciaal voor naar Hengelo zou rijden vanuit Zuid Holland. Wij verbleven in Enschede en qua afstand was dit dus perfect.

Goedkoop naar een pretpark

Er zijn attracties die je zelf moet aanzetten, het zou handiger zijn als dit beter werd aangegeven. Op een gegeven moment hadden we dit wel door, maar bij de eerste Disney attractie wisten we dit nog niet en stonden we best wel lang te wachten.

Vanwege de Corona, reserveer je van te voren je kaartje. Op deze manier kan het attractiepark monitoren of het niet te druk wordt. Dit staat pas aangegeven als je bijna bij de ingang bent, zonde dus als je een tijd in de rij hebt moeten staan en er bij de kassa pas achter komt dat je het park niet inkomt. Wat ik wel jammer vond, is dat de attracties tussendoor niet het desinfecterend werden (of ik heb het natuurlijk niet gezien). Ik denk dat dat door de Corona toch wel noodzakelijk is. Ik heb absoluut geen smetvrees, maar er komen natuurlijk wel heel veel handen aan de attracties.

Goedkoop een dagje naar een pretpark

Het all-inclusive concept was perfect. Helemaal als je hongerige kindjes bij je hebt. Vaak is dit de grootste kostenpost als je naar een pretpark gaat. Normaal gesproken neem ik dan ook broodjes en pakjes drinken. Heerlijk dat dat bij attractiepark de Waarbeek dus helemaal niet nodig is.

Als we weer een keer naar mijn neef in Enschede gaan, denk ik dat we zeker terug komen. Het was een heerlijk dagje uit en mijn kleine meid heeft volop genoten. Toen we weer in de auto zaten, viel ze binnen 2 minuten in slaap. Ze was bekaf, maar helemaal niet vervelend geweest. Normaal gesproken veranderd ze namelijk in een terror smurf zodra ze moe is, maar bij de Waarbeek kon ze al haar energie kwijt. Omdat zij zo genoot, genoten wij dubbel.14 gedachten over “Attractiepark de Waarbeek: low budget en all-inclusive”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *