Wat zijn de verschillen of gelijkenissen tussen shutters of jaloezieën

Wat zijn de verschillen of gelijkenissen tussen shutters of jaloezieën

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid. Een aspect waarbij er rekening gehouden kan worden met duurzaamheid is zonwering. In de zomer kan de warmte hoog oplopen, waarbij er in veel woningen een airco gebruikt wordt. Toch is het handig hier een andere manier voor te vinden, omdat je anders veel energie verbruikt. Daarom zie je tegenwoordig veel shutters en jaloezieën voorbijkomen. De een heeft shutters, terwijl de ander weer jaloezieën heeft. Beide hebben ze verschillende voordelen. Maar wat zijn nu de verschillen? En zijn er ook overeenkomsten tussen de twee? Hieronder lees je meer over de verschillen en gelijkenissen tussen een shutter en jaloezie.

Wat zijn de voordelen van shutters of jaloezieën?

Je ziet erg veel shutters en jaloezieën om je heen. Hier moeten dan ook de nodige positieve effecten aanhangen. Een van de grootste voordelen van deze onderwerpen, is dat ze het licht weerhouden. Op zomerdag kan de zon best fel naar binnen schijnen. Hierdoor kan de warmte ook al snel oplopen en kun je gehinderd worden door het licht. Door middel van een shutter of jaloezie, ben je af van deze problemen. Daarnaast geven de onderwerpen een huiselijke uitstraling. Het maakt een woning, net als met een vloerkleed, een stuk gezelliger.

Wat zijn de verschillen tussen een shutter en jaloezie?

Beide hangen aan de binnenkant van je raam. Bij een shutter kun je de luiken openklappen. Het verschil met een jaloezie is dat de jaloezie omhoog en omlaag gebracht kan worden. Dit kan door middel van een draadje gedaan worden. Wanneer je dus licht in de ruimte wilt, zonder dat er iets voor het raam hangt, kun je bij de jaloezie aan het koortje trekken. Bij je dit bij een shutter wilt, moet je deze als het ware openklappen. Het volgende punt wat anders is, is dat de shutters vastzitten aan een shutterpaneel.

Je kunt de shutters op maat laten maken. Hierdoor weet je zeker dat alles goed aansluit en dat je de shutters op de juiste manier kunt gebruiken. Bij jaloezieën kan het af en toe lastig zijn om ze te installeren. De reden hiervan is dat het bijvoorbeeld bij een dakraam of kiepraam en niet een perfecte maat is. Doordat de shutters wel op maat gemaakt kunnen worden, kan dit een handigere optie zijn.

Wat zijn de gelijkenissen tussen een shutter en jaloezie?

Niet zijn er alleen maar verschillen, want ook zijn er enige gelijkenissen tussen de twee. Zo zijn de twee beide verkrijgbaar in verschillende materialen. Een van deze materialen is bijvoorbeeld hout. Hierdoor hebben ze zo goed als dezelfde uitstraling. Door de houten shutters of jaloezieën, creëer je een warme en huiselijke sfeer. Daarnaast zorgen ze beide voor het afweren van de felle zon en warmte. Wanneer de zon op de ramen schijnt, kan de warmte in de ruimte al snel omhoog gaan. Door middel van een van deze twee middelen wordt dit voorkomen en zul je ook geen last hebben van een felle zon in je gezicht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *