Afvallen onder begeleiding: er moet 30 kilo af :(

Afvallen onder begeleiding: er moet 30 kilo af :(

Ik sleep al een hele tijd 30 kilo teveel mee. De kilo’s vlogen er aan toen ik in een fertiliteits traject zat (voordat ik zwanger werd van Farah). We konden namelijk niet op een normale manier zwanger raken en er kwam IVF van pas. Ik werd volgepompt met hormonen, maar toch kan ik dit niet alleen de schuld geven. Ik ben namelijk een lekkerbek en elk pondje gaat door het mondje. Het is dus tijd om de strijd tegen mijn overtollige kilo’s aan te gaan de komende tijd en daarom wil ik gaan afvallen onder begeleiding van Bodystore.

Afvallen door stress

Veel mensen vallen af door stress. Bij mij gaat die vlieger niet op. Toen mijn vader op sterven lag, sliepen we heel weinig. Er gingen potten snoep en zakken chips door heen. Ik ben niet alleen een emotie eter maar mijn moeder en mijn zusje konden er ook iets van. Toch kwam ik het meeste van ons alle 3 aan. In de 3 maanden dat ik bij mijn ouders (of inmiddels alleen moeder) was, kwam ik 6 kilo aan. Dat terwijl ik al geruime tijd veel te veel kilo’s aan het mee slepen was. Als ik veel last heb van stress ga ik juist eten en daarom heb ik gekozen om het dit keer niet alleen te doen.

Ik ga afvallen onder begeleiding en ik hoop dat jullie mij daar ook in kunnen stimuleren en motiveren. Ga samen met mij de #getwithwithJ challenge aan, zodat we met elkaar onze doelen kunnen behalen.

Afvallen tijdens de Ramadan

Tijdens de Ramadan hoor ik en zie ik altijd dat mensen afvallen, maar bij mij is dat niet zo. Ook al at ik ’s avonds geen loempia’s, lekkernijen met bladerdeeg of zoetigheid, ik kwam steevast aan tijdens de Ramadan. Jerry viel vorig jaar 4 kilo af tijdens het vasten, ik kwam er 5 aan. Helaas is het me dit jaar overigens niet gelukt om de Ramadan vol te houden. Ik kreeg vaak rond een uurtje of 7 ’s avonds last van hypo’s waardoor ik mijn vasten moest verbreken. Hierdoor heb ik halverwege de maand Ramadan besloten dat het dit keer voortijdig was afgelopen voor mij. Het is namelijk in de Islam niet toegestaan om je gezondheid in gevaar te brengen om te vasten.

Tijdens de Ramadan kwam ik in contact met Nanda van Bodystore en kwam zij met het idee om na de Ramadan een plan te maken zodat ze me kon helpen met een kickstart naar de -30 kilo. Dit keer start ik dus niet op eigen houtje maar ga ik afvallen onder begeleiding. Nanda zal me 3 maanden begeleiden in mijn strijd tegen mijn overtollige kilo’s.

Afvallen door water drinken

Ik vergeet vaak voldoende te drinken, maar deze weightloss journey ga ik er meer stil bij staan dat ik voldoende water drink. Tijdens het afvallen is het namelijk belangrijk dat je voldoende drinkt en goed gehydrateerd blijft. Water bevat geen calorieën en kan je dus beter drinken dan een glas cola. Tevens geeft je lichaam minder snel een seintje naar je hersenen met een hongergevoel, als je voldoende drinkt. Je maag blijft immers langer gevuld. Ook gaat je stofwisseling sneller werken, wat natuurlijk heel belangrijk is als je wilt afvallen. Wanneer je aan het afvallen bent en je breekt vet af, dan moet je lichaam ook afvalstoffen kwijt. Water drinken is hier de perfecte oplossing voor omdat je dan je afvalstoffen uit plast. Ben je niet zo gek op water? Doe er dan een citroentje doorheen of wat bevroren rood fruit.

afvallen door water drinken

Afvallen eetschema

Het is belangrijk dat je goed bij houdt wat je eet als je wilt afvallen. Vaak zijn we ons niet bewust van wat we allemaal naar binnen werken en denken we vaak dat we goed bezig zijn, terwijl dat niet zo is. Je kan er voor kiezen om begin van de week een weekmenu te maken. Nanda heeft voor mij een eetschema gemaakt voor een week. In dit weekschema heef ze 3 maaltijden gezet (5 zijn ook mogelijk). Een eetschema is heel persoonlijk, want wat de 1 lekker vind, kan de ander van gruwelen. Ook eten sommige mensen graag een tussendoortje terwijl anderen dat weer helemaal niet doen.

Ik heb zelf met Nanda afgesproken dat ik niet meer dan 1 shake per dag wil. We hebben er samen voor gekozen om die dan als ontbijt te doen. Ontbijten schiet er vaak bij in terwijl dit zo belangrijk is als je diabetes hebt. Normaal kost het 50 euro om een eetschema te maken door Bodystore, maar voor iedereen die mee doet aan de #GetfitwithJ challenge, geeft Bodystore 50% korting. Je kan dus een eetschema voor 25 euro bestellen. Stuur een mailtje naar klantenservice@bodystore.nl ovv “Get fit challenge Sparkles Inside” en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen. Het schema wordt volledig op maat gemaakt en je vult eerst een vragenlijst in zodat er niet allerlei dingen in komen te staan die je niet lekker vind. Afvallen onder begeleiding is namelijk net iets makkelijker vol te houden dan als je het alleen moet doen.

Weer fit worden

Ik wil niet alleen afvallen om af te vallen, maar ook om me weer lekkerder in mijn vel te voelen. Sinds begin dit jaar weet ik dat ik reuma heb. Al die extra kilo’s zijn dus absoluut niet goed voor mijn gewrichten. Elke dag leef ik met pijn en soms is de pijn niet te verdragen. Ik denk dat mijn gewicht die pijn versterkt.

Hoef je niks af te vallen, dan kun je dus ook gewoon mee doen met de challenge. Want er valt altijd wel iets te verbeteren. Dus wil je gewoon iets meer bewegen, iets gezonder eten of minder frisdrank drinken? Laat je dan niet tegen houden om mee te doen. Ik weet zeker dat we gezamenlijk onze doelen kunnen behalen.

Afvallen onder begeleiding

Je kan dus de hulp van Nanda inschakelen voor een voedingsschema en/of extra begeleiding. Maar ik kan kan je ook helpen als je wilt afvallen onder begeleiding. Ik ben dan wel geen diëtist, kan geen eetschema voor je maken en ben zelf helaas ook nog niet super slank, maar ik kan je wel stimuleren en motiveren. Helemaal gratis en voor niks. Ik ga namelijk zoveel mogelijk in mijn stories op insta delen wat ik eet, wat ik snack en wat ik aan beweging doe. Ook zal ik proberen om tips te delen die voor mijzelf werken, zodat je zelf kan kijken of dit ook iets voor jou is. Zo kan je een beetje inspiratie opdoen en hoop ik dat ik je kan motiveren om mee te doen. Ik wil jou stok achter de deur zijn en ik hoop dat jij ook die van mij wilt zijn.

afvallen onder begeleiding

Afvallen volhouden

Ik ben al jaren aan het diëten maar nooit houd ik het echt vol. Ik val langzaam 2 kilo af en stop mezelf vervolgens weer helemaal vol om 4 kilo aan te komen. Dit keer hoop ik het wat langzamer aan te pakken. Als ik 30 kilo in een jaar kwijt wil (want heb ze er ook niet in 2 dagen bij gegeten), dan moet ik ongeveer 0,58 kilo per week kwijt raken. Dat is best een realistisch doel denk ik. Ik heb altijd een fitbit om mijn enkel die mijn stappen meet. Ik wil de eerste 4 weken elke dag 10.000 stappen lopen. Daarnaast ga ik mezelf ook belonen bij elke kleine stap die ik maak. Wil jij ook een fitbit aanschaffen? Op Coolblue kun je ze het goedkoopst kopen.

Beloningen als ik mijn doelen haal

Zoals ik hierboven schreef, ga ik mezelf belonen als ik mijn doelen haal. Ik wil jou dan ook vragen om je einddoel op te delen in kleinere doelen en hier een beloning aan vast te koppelen. Wees wel eerlijk en ga niet sjoemelen, want je hebt er alleen jezelf maar mee. Vergeet niet dat je dit voor jezelf doet en niet voor iemand anders. Ik ga dus niet naar de pedicure als ik 4,5 kilo ben afgevallen en boek ook geen dagje welness bij -20 kilo. Mijn beloningen zullen er als volgt uit zien:

 • -5 kilo: naar de pedicure
 • -7 kilo: een uitgebreide behandeling bij de schoonheidsspecialiste
 • -10 kilo: nagels laten zetten
 • -15 kilo: een waisttrainer aanschaffen
 • -17 kilo: naar de zonnebank
 • -20 kilo: een nieuwe sportieve outfit kopen
 • -25 kilo : mijn haar paars verven
 • -27 kilo : een rode Mac lipstick kopen
 • -30 kilo: een fotoshoot

Meten is wegen

Ik ga mezelf elke dinsdag wegen. Ik doe dit bewust niet op maandag. De #GetfitwithJ challenge start op 1 juni en dat is op een dinsdag. Tevens werkt het voor mij niet om me meteen na het weekend te wegen. Nee, ik ga mijn gewicht niet met jullie delen (wie weet doe ik dat als ik mijn einddoel heb behaald). Ik zal welke elke maand proberen om een blog te schrijven en mijn resultaten met jullie delen. Heb je geen weegschaal in huis? Via Bol.com kun je voor nog geen 25 euro een weegschaal kopen die niet alleen je gewicht meet, maar ook je vetpercentage, je vochtgehalte en je spiermassa. Ideaal dus. Zelf ben ik ook van plan om mezelf op te gaan meten, soms zie je het resultaat niet meteen op de weegschaal maar wel dat je strakker wordt. Ik moet alleen nog even ergens een meetlintje zoeken.

afvallen zonder honger

Get fit challenge

Via instagram wil ik samen met jullie een #GetfitwithJ challenge aan gaan. Wil jij mee doen? Stuur me dan een berichtje op instagram. We starten 1 juni, jaja dit keer niet op een maandag maar op een dinsdag. Ik probeer dan om je voor maandag een pb te hebben gestuurd met een persoonlijke opdracht ( dit is ook een beetje afhankelijk van de animo voor deze challenge). Probeer zo actief mogelijk mee te doen via je stories en feed door je maaltijden te delen, je doelen te delen maar ook de tussenstand. Wil je niet afvallen maar juist aankomen? Ook dan kun je gewoon mee doen! Het doel moet zijn dat je weer lekker fit wordt en je goed in je vel voelt.

Doe dit de hele maand juni en gebruik de hashtag #GetfitwithJ. De gene die het actiefste meedoet, wint een huge ass eiwit snackpakket van Bodystore. Dus laten we elkaar stimuleren en motiveren om weer allemaal lekker in ons vel te gaan zitten. I need you girlzzzzz (maar de mannen mogen natuurlijk ook gewoon mee doen). Dus wie doet er mee? Volg overigens ook alvast Bodystore op insta.

Je kan dus ook mee doen als je niet wilt afvallen, maar 5 kilo kwijt wilt, meer wilt bewegen of van je suikerverslaving af wilt. Ik stuur je een korte vragenlijst zodat we gezamenlijk je doelen kunnen bepalen en deze ook kunnen halen. Kortom: Get fit!

Denk alvast na over wat je lange termijn doel is en welke doelen je de eerst week wilt maken. Zorg er voor dat je je doelen S.M.A.R.T. maakt. Smart betekend:

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel
 • Realistisch
 • Tijdgebonden

Dus niet: ik wil afvallen, maar ik wil 30 kilo afvallen in een jaar tijd. Niet: ik wil meer bewegen, maar ik wil elke dag ….. stappen per dag maken. Niet: ik wil meer drinken, maar ik wil 2 liter water op een dag drinken.

Tevens daag ik je uit om in oplossingen te denken en niet in problemen. Zelf heb ik de neiging om te zeggen, nee ik heb zoveel pijn door de reuma, ik kan niet wandelen. Of ik verga van de zenuwpijn dus ik kan niet sporten. Zelf ben ik een ster in smoesjes verzinnen: ik heb het te druk om te sporten, ik heb teveel pijn, het weer is te slecht etc. Probeer na te denken over wat je WEL kan om je doelen te behalen en niet wat je niet kan. Vaak is er inderdaad een hoop wat we niet kunnen, ik kan bijvoorbeeld niet hardlopen met mijn knieën, maar ik kan wel wandelen.

body store

Shakes, suplementen etc kopen met korting

Wil jij net als ik ook een maaltijd vervangen door een shake, of heb je een goede multivitamine nodig? Met de code Jasmina10, krijg je 10% op je aankoop via de webshop van Bodystore. Tevens kunnen ze je dus helpen met afvallen onder begeleiding.

De hele maand staan er leuke winacties op de planning in het thema : “Get fit”. Houd dus mijn instagram pagina goed in de gaten. Ik zal mijn best doen om jullie zo goed mogelijk te belonen als jullie je doelen halen en uiteraard hoop ik dat jullie mij ook zullen motiveren.

Wie durft dit avontuur met mij aan te gaan? #getwithwithJ

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.15 gedachten over “Afvallen onder begeleiding: er moet 30 kilo af :(”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *