Afvallen na de zwangerschap: hier moet je aan denken!

Afvallen na de zwangerschap: hier moet je aan denken!

De meeste vrouwen komen tussen de tien en vijftien kilo aan tijdens de zwangerschap. Het overgrote deel van deze kilo’s verlies je vanzelf weer na de bevalling. Het komt echter ook geregeld voor dat er nog wat kilo’s blijven plakken. Die eerste weken na de bevalling is dit waarschijnlijk niet je eerste prioriteit. Je lichaam moet nog herstellen en je hebt het druk genoeg met een newborn. Om over de cravings tijdens de borstvoedingsperiode nog maar te zwijgen. Als je je hier echter niet prettig bij voelt en maar niet kan wennen aan je lichaam, dan is het belangrijk om hier uiteindelijk wel wat aan te gaan doen. 

Toch kan het lastig zijn om de knop om te zetten. Misschien heb je wel helemaal geen idee hoe je het aan moet pakken. Naast een baby ook nog gezonder gaan leven? Waar haal je de tijd vandaan? In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen. Om te werken aan een gezonder lichaam voor jezelf en je baby. 

Maak het jezelf gemakkelijk 

Het leven met een baby is niet altijd gemakkelijk. De korte nachten, de drukke dagen, het lijkt dan ook onmogelijk om ook nog eens elke avond gezond te eten en te letten op je maaltijden. Gelukkig hoeft gezonder leven en afvallen niet al te moeilijk te zijn. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Wist je dat er bijvoorbeeld tegenwoordig zelfs kant-en-klare maaltijden met extra weinig calorieën verkrijgbaar zijn? 

Je kunt er ook voor kiezen om je dieet een kickstart te geven met een sap kuur 5 dagen. Hierbij vermijd je vijf dagen alle ongezonde voedingsstoffen, alcohol en sigaretten om je lichaam volledig te ontgiften en alvast snel wat kilo’s kwijt te raken. 

Wist je dat dergelijke sapjes bovendien ook nog eens heel prettig zijn ter ondersteuning van jouw drukke leventje met een pasgeboren baby? Zeker als je sinds de komst van de baby jezelf te weinig tijd gunt om voldoende fruit en groente te eten. De sapjes dienen dan ter aanvulling om de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Hierdoor voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. En laten we wel wezen: daar draait het uiteindelijk om. 

Wil niet te snel 

Je lichaam is nog volop bezig met herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ze zeggen niet voor niets: 9 maanden zwanger en 9 maanden ontzwangeren. Gun je lichaam ook die tijd om te herstellen. Als je je lijf vervolgens ook nog eens dwingt om binnen korte tijd heel wat kilo’s te verliezen, dan zal dit enorme gevolgen kunnen hebben voor je fysieke en mentale gezondheid. Wil daarom niet te snel. Gebruik als richtlijn het advies om circa een halve kilo per week af te vallen. Zo creëer je op de lange termijn een mooi resultaat en hoef je niet ineens enorm te minderen met eten. Zeker als je borstvoeding geeft is dit heel belangrijk om je productie stabiel te houden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *