Afvallen met wandelen, JA! Het kan

Afvallen met wandelen, JA! Het kan

Door de coronacrisis zijn we steeds meer binnen gaan zitten en steeds minder gaan bewegen. Dit geldt voor bijna iedereen. De jongeren kregen geen gymles meer. Anderen konden niet meer naar de sportscholen, omdat Nederland in een intelligente lockdown zat. De kilo’tjes vlogen erbij en afvallen gaat steeds lastiger. Gelukkig hoef je niet per se intensief te sporten om te kunnen afvallen. Je kunt zelfs al afvallen door te wandelen. Dit zie je ook steeds vaker. Steeds meer mensen maken een ochtendwandeling of een wandeling in de avond. Het beste is om een wandeling te maken na het eten. Hierdoor kan je lunch of diner beter opgenomen worden in je lichaam en kan je tevens een soort van mindfull wandelen.

De kop is er af

Jaja, de eerste 10 kilo is er af. Het gaat niet razendsnel, maar ach…dat maakt niet uit. Heb ze er ook niet in 1 dag bij gegeten. Ik schreef al eerder dat ik wilde afvallen onder begeleiding en ik startte de “GetfitwithJ challenge. Ondanks dat ik meer dan 80 telefoonnummers had verzamelt voor een whatsappgroepje, haakte 70 % al af na een week en het overige gedeelte de week erna.

Het whatsappgroepje bestaat nog en bestaat inmiddels uit een handjevol dames die elkaar een peptalk geeft als iemand er door heen zit. Sinds 1 juni , 10 kilo is niet mega veel maar het is ook niet slecht. Ik ben tevreden en ik heb nog 20 kilo te gaan. In eerste instantie dacht ik dat afvallen met wandelen a piece of cake was…maar dat viel tegen…de dagen werden kouder en het was veel sneller donker. Ik wil het wel weer oppakken zodat mijn moeder verhuisd is want ik denk dat afvallen met wandelen + een goed voedingspatroon “a match made in heaven” is.

Lopen en afvallen

Bij het afvallen is het belangrijk dat er minder calorieën naar binnenkomen en dat er meer calorieën verbrand worden. Hierdoor kun je makkelijker gaan afvallen. Ook is het belangrijk dat je voldoende en gezond eet. Veel mensen ervaren afvallen als een moeilijke taak. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Afvallen is het creëren van een andere levensstijl. Het creëren van een bepaald levensstijl kost tijd, maar wanneer je dit eenmaal eigen hebt gemaakt dan is het erg makkelijk. Afvallen hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. Het vervelende van afvallen is dat je moet blijven volhouden en consistent moet zijn.

Voordelen wandelen & afvallen

De meeste mensen willen graag af van het vet bij de buik. Uit onderzoek blijkt dat het niet mogelijk is om op 1 plek alleen af te vallen. Het wandelen kan wel helpen bij het afvallen. Door het wandelen wordt er niet op 1 plek afgevallen, maar het maakt wel een verschil. Het afvallen door wandelen kent verschillende voordelen. Het kent veel voordelen voor de gezondheid. Door het wandelen wordt het cholesterolgehalte van jou verlaagd. Ook wordt de bloeddruk verlaagd. Dit heeft veel voordelen voor mensen met een hoge bloeddruk.

Verder wordt de kans op overgewicht verkleint door het wandelen. Een van de beste voordelen van het wandelen is dat je dus slanker kan worden. Daarnaast wordt de kans op hart- en vaatziekten in grote mate verkleind. Ook is het gezellig om samen met iemand te gaan wandelen. De meeste mensen zijn iedere dag aan het werk en hebben nauwelijks tijd om nog even bij te kletsen. Dit kun je tijdens een wandeling doen. Zo heb je twee vliegen in een klap.

Hoeveel km lopen om 1 kg af te vallen?

Om 1 kilogram af te vallen is het belangrijk dat je 7000 calorieën verbrand. Het verbranden van calorieën gaat als volgt; je zult minder calorieën in je lichaam moeten opnemen en eer moeten verbranden. Hierdoor kun je uiteindelijk die 7000 calorieën verbranden en verlies je dus 1 kg. Het verbranden van vet begint ongeveer na 2000 stappen. Dit is ongeveer 20 minuten lopen. Het verbranden van vet door te wandelen kent een paar factoren. Het hangt af van hoe hard je wandelt en wat je gewicht is. Wanneer je rustig wandelt dan verlies je ongeveer 150 calorieën per uur.

Maar wanneer je wat steviger wandelt, dan kun je zelfs 240 calorieën per uur verbranden. Om dus 1 kilogram af te vallen is het belangrijk dat je van tevoren weet hoe hard je wandelt en hoeveel je weegt. Hierdoor kun je ongeveer bepalen hoelang het duurt voordat je 1 kg hebt verbrand.

Wandelen of hardlopen

Bij het afvallen is het niet per se nodig om iedere dag te gaan hardlopen. Wanneer je een beetje doorloopt dan kan wandelen hetzelfde effect hebben als hardlopen. Je zult van tevoren moeten kijken waar jij je prettig bij voelt en hoeveel tijd je hebt. Wanneer je genoeg tijd hebt dan kan je ervoor kiezen om een stevige wandeling te maken. Wanneer je wat minder tijd hebt dan normaal, dan kan je een rondje gaan joggen. De gezondheid wordt evenveel verbetert van hardlopen als van wandelen.

Wandelen bij slechte weersomstandigheden

Wandelen bij slechte weersomstandigheden is gewoon mogelijk. Je hoeft niet te wachten op het zonnetje of op de droge dagen. We leven immers in een land vol regen en slechte weersomstandigheden. Hiervoor zal je een oplossing moeten vinden in plaats van binnen blijven. Je kunt tijdens de regenachtige dagen ervoor kiezen om een goede stevige paraplu mee te nemen. Hierdoor blijf je lekker droog.

Ook kun je ervoor kiezen om een regenpak aan te doen. Door de regen kan het frisser zijn dan normaal, dus je kan een extra laag van kleding aan doen. Wanneer het koud is buiten, dan doe je meerdere lagen kleren aan. Zo blijf je lekker warm. Vergeet niet dat als je stevig gaat wandelen, dat je het snel warm kunt krijgen. Er zijn ook kledingstukken die je onder je normale kleding kunt dragen. Deze zorgen ervoor dat je het niet zo snel koud krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een thermolegging.

Goede schoenen aanschaffen

Wanneer je gaat wandelen, dan is het belangrijk dat je goede schoenen hebt. Bij een stevige wandeling zul je veel moeten lopen. Wanneer je verkeerde schoenen aan hebt, dan kun je last krijgen van je voeten en zelfs blaren krijgen. Dit is niet leuk voor het moment zelf, maar ook niet voor de komende dagen. Het is dus belangrijk dat je goede schoenen draagt. Wanneer je dit nog niet hebt, dan kun je dit het beste aanschaffen in een goede schoenenzaak. Wat voor schoen het is, maakt meestal niet uit. Als het maar voor jou perfect loopt. Er zijn mensen die bijvoorbeeld totaal niet kunnen lopen met sneakers aan. Hiervoor kun je allerlei alternatieven bedenken, die goed bij je past.

Stevig wandelen verbrandt meer vet dan lopen

Wanneer je een wandeling gaat maken en je wil ervoor zorgen dat je afvalt, dan is de beste keuze om stevig te gaan wandelen. Door normaal te lopen en rustig te lopen, verbrand je minder vet dan wanneer je een stevige wandeling maakt. Stevig wandelen kent dus meer voordelen bij het afvallen dan normaal lopen.

Afvallen met wandelen app

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen om te gebruiken bij het afvallen. Een voorbeeld daarvan zijn apps. Er zijn veel apps die bijvoorbeeld bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet. Ook zijn er apps die bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het wandelen. Bij deze apps wordt vaak naar wat persoonlijke informatie gevraagd. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld je lengte en je gewicht. Wanneer je gaat wandelen, dan wordt er bijgehouden hoe snel je wandelt. Aan de hand van deze informatie kan de app bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Zelf gebruik ik de Vitality app waarmee ik punten verzamel voor de wandelingen die ik doe.

Wandel jij ook graag? Doe je dan dan om af te wandelen of om een andere reden?6 gedachten over “Afvallen met wandelen, JA! Het kan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *