Afvallen met appelazijn, bestaat dat?

Afvallen met appelazijn, bestaat dat?

Een van de meest voorkomende nieuwjaarsvoornemens is toch wel het afvallen. Na al die feestdagen, corona kilo’s en lekker eten zijn mensen er helemaal klaar voor: ze willen hun leven compleet omgooien. Iedereen lijkt de beste tips en tricks te hebben: een eiwitrijk dieet, koolhydraatarm of veganistisch. Of wat dacht je van water met citroensap of appelazijn? Alles om snel weer van de kilootjes af te komen. Lijkt het allemaal te mooi om waar te zijn of val je daadwerkelijk af door middel van het volgen van een dieet of andere middelen? Kun je wel afvallen met appelazijn? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Je valt niet af als je je voeding niet aanpast

Om direct duidelijk te beginnen, wil ik je alvast meegeven dat je niet zult afvallen als je je voeding niet aanpast. Helaas. De gekste middelen worden uitgevonden als ‘afvalmiddel’, maar zodra jij je voedingsschema niet aanpast, zul je niet afvallen (of wel, waarna je vervolgens de kilo’s er weer aan eet). Een goed voedingsschema is de basis. Voordat ik verder ga op hoe je kunt afvallen met appelazijn, ga ik je eerst informeren over de basis voor een gezond voedingsschema. Een goede basis gaat je verder helpen dan alle diëten en wondermiddelen bij elkaar. Dus, hoe ziet een gezond voedingsschema eruit?

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van de schijf van vijf. Zo niet? Dat is geen probleem. Hieronder geef ik een samenvatting van de schijf van vijf met daaronder een toelichting.

  • Veel groente en fruit: appels, banaan, broccoli, sperziebonen, paprika, aardbeien.
  • Volkoren producten: volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst en couscous.
  • Plantaardige producten en vis: vegetarische producten, vis, eieren, noten en peulvruchten.
  • Zuivelproducten: kaas, yoghurt/kwark en melk.
  • Zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten
  • Genoeg vocht, voornamelijk water en thee.

De schijf van vijf is niet zomaar iets, maar het is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel, dat inzicht biedt in wat gezond eten is. Hierboven zie je een samenvatting van de schijf. Deze voedingsproducten zorgen voor een optimale combinatie van producten om je gezondheid te bevorderen. De voedingsproducten die in de schijf van vijf staan genoemd, zorgen voor voldoende energie en alle nodige voedingsstoffen.

De geur van zweetvoeten, iew

Appelazijn, ook wel: appelciderazijn of appelcider genoemd, is het sap dat wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. Je zult alle drie de termen regelmatig voorbij zien komen, maar in realiteit betekent het allemaal hetzelfde. Naast het feit dat appelazijn veel lichamelijke voordelen te bieden heeft, heeft het ook een aantal praktische voordelen. Wat dacht je van het neutraliseren van de geur van zweetvoeten? Appelazijn kan namelijk de pH van de huid in evenwicht brengen. Hierdoor kan appelazijn de bacteriën die de geur van zweetvoeten veroorzaken, bestrijden. Appelazijn heeft dus meerdere voordelen.

Is appelazijn goed om af te vallen?

Om je maar direct tot rust te stellen: ja. Appelazijn stimuleert het afvallen. Dit heeft te maken met het feit dat appelazijn een bijdrage levert aan een betere stofwisseling. Het gevolg hiervan is dat je lichaam minder vetten opneemt. Bovendien ervaar je minder snel trek, waardoor je minder eet. Het hongergevoel dat je minder zult ervaren, heeft te maken met de vezel pectine, die appelazijn bevat. Pectine zet namelijk uit in je lichaam als je het inneemt. Dit klinkt misschien wat heftig, maar het zorgt er simpelweg voor dat je sneller een verzadigd, vol gevoel zult ervaren. Een ‘wondermiddel’ wordt het door velen genoemd. Dat is onterecht, want dat is het niet. Het biedt echter wel ondersteuning bij het afvallen. Maar ook hiervoor geldt datgene wat ik eerder noemde: een gezond voedingspatroon is de basis.

Hoe snel afvallen met appelazijn

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect op het gewicht van appelazijn. Hieruit blijkt dat je op een termijn van circa 3 maanden, tussen de één en drie kilo kunt afvallen. Schiet het op? You tell me. Ook uit de onderzoeksresultaten blijkt dat je meer maatregelen zult moeten nemen, dan alleen het drinken van appelazijn.

Appelazijn kopen, online of in de winkel?

Stel, je bent van plan je voedingspatroon aan te passen en dit te combineren met appelazijn. Waar kun je dan terecht voor het kopen van appelazijn? Je kunt appelazijn kopen bij biologische supermarkten, grotere supermarkten, gezondheidswinkels, apotheken en drogisten.

Bij gezondheidswinkels, drogisten, biologische supermarkten, de apotheek en grotere supermarkten is dit sap te koop. Als je appelazijn koopt, let er dan op dat je voor de troebele (en daarmee dus onbewerkte) versie gaat.

Wat is de beste appelazijn?

Er zit echter wel verschil in het soort appelazijn. Als je appelazijn koopt, koop dan wel de goede appelazijn. De beste appelazijn is de troebele, want dit is de onbewerkte versie. Puur natuur!

Biologische appelazijn

Als je de beste appelazijn wilt kopen, kies dan voor biologische appelazijn. Hier hoef je hoogstwaarschijnlijk niet al te veel voor te reizen, omdat ook de biologische appelazijn gewoon verkrijgbaar is bij de dichtstbijzijnde (grote) supermarktketen, drogist of apotheek.

Afvallen met appelazijn capsules

Liever geen appelazijn als vloeibaar middel? Geen probleem. Er zijn namelijk ook appelazijn capsules. En ook deze appelazijn capsules kunnen een positieve bijdrage leveren aan een gezond gewicht. Daarbij geldt echter ook dat het geen magisch wondermiddel is. Je zult ook de capsules moeten combineren met een gezond eetpatroon. Wanneer je appelazijn capsules combineert met een gezond voedingspatroon, zul je merken dat het snel gaat met het verliezen van gewicht.

Drink met een rietje om je tanden te sparen

Voordat je een grote slok appelazijn neemt, realiseer je dan dat het zuur dat in de appelazijn zit ook je tanden kan aantasten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en gelukkig kan dat. Dit kun je doen door met een rietje te drinken. Je tanden zullen je dankbaar zijn.

Verdun appelazijn altijd

De laatste tip is om altijd appelazijn te verdunnen. Als je geen bijwerkingen wilt, dan is het van belang om het normaal en juist te gebruiken. Dit doe je dus door appelazijn eerst te verdunnen, voordat je het drinkt. Zo houd je het 100% veilig.

Vind je appelazijn niet te drinken? Afvallen met gezond en lekker eten is altijd een betere optie natuurlijk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *