Kerst vier je met een adventskalender

Kerst vier je met een adventskalender

Het voelt misschien een beetje gek om het nu al over kerst te hebben, terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is, maar de tijd vliegt en je kan niet vroeg genoeg beginnen aan de voorbereidingen. Een adventskalender, die ken je misschien nog wel uit je kindertijd. Zelf maakte ik al 2 x een aftelkalender met de Ramadan. Misschien had je er eentje die je ieder jaar in december opnieuw gebruikte, met achter ieder vakje een mooie afbeelding waarmee je af kon tellen naar kerst. Of misschien kreeg je ieder jaar wel een nieuwe, met achter ieder luikje een lekker chocolaatjes. De adventskalenders die we al jaren kennen zijn er nog steeds. Maar wist je dat er tegenwoordig ook een heel ander soort adventskalender te koop is? Ondanks dat ik zelf geen kerst vier, vind ik ze toch wel heel erg leuk hoor.

Iedere dag een cadeautje

De kracht van de adventskalender zit ‘m in het iedere dag openen van een nieuw luikje. Een mooie manier om af te tellen naar kerst. Als er een klein cadeautje in zit, zoals het bekende chocolaatje, is het ook nog eens iets om je iedere dag op te verheugen. Alhoewel iedere dag een chocolaatje al fijn is, zijn er tegenwoordig ook kalenders met heel andere cadeautjes om mee af te tellen naar kerst.

De adventskalender gevuld met beautyproducten is in de UK al jarenlang een heel groot succes, maar begint ook in Nederland steeds populairder te worden. Het principe is bekend: iedere dag mag er een nieuw luikje worden geopend. Vanaf 1 december, totdat het kerst is. In dit geval gaat het echter om hele grote luikjes of zelfs doosjes, want de inhoud is wat groter dan je gewend bent. Iedere dag komt er een nieuw beautyproduct tevoorschijn! Soms gaat het om een miniatuur, handig om nieuwe producten te leren kennen of om mee te nemen op reis. Maar in vrijwel iedere kalender zitten ook zogenaamde ‘full size’ producten, producten in hun normale formaat dus.

Door het verrassingseffect, iedere dag opnieuw, zijn de kalenders erg populair bij mensen die ervan houden regelmatig nieuwe beautyproducten uit te proberen. Bovendien kun je er vaak een mooi voordeel mee scoren. De inhoud van dergelijke kalenders is vaak stukken meer waard dan de verkoopprijs doet vermoeden. Wil je flink inslaan bij je favoriete merk, dan is een adventskalender dus meestal een slimme keuze. In Nederland is de Rituals adventskalender al een paar jaar een begrip, maar er komen steeds meer merken die meedoen aan de trend.

Nog meer luxe adventskalenders

Niet alleen liefhebbers van beautyproducten komen in december aan hun trekken. Er zijn steeds meer kalenders met luxe vulling te koop. Van exclusieve chocolade tot bijzondere theesoorten en zelfs whisky of sieraden; alles is tegenwoordig te koop in kalendervorm. Zo maak je de decembermaand extra feestelijk, en begin je al lang voor het kerstmis is met het uitpakken van cadeautjes. Want zeg nou eerlijk, kerst bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen een kerstdiner.

Koop jij ook elk jaar weer een adventskalender?

samenwerking


1 gedachte over “Kerst vier je met een adventskalender”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *