10x de leukste uitjes in Friesland (met kids)

10x de leukste uitjes in Friesland (met kids)

De provincie heeft Friesland ontzettend veel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld de Waddeneilanden bezoeken, de elf steden bekijken of varen op de Friese meren. Friesland heeft daarom een hele goede combinatie aan activiteiten. Hieronder worden de tien leukste uitjes in Friesland met kinderen uitgelegd.

Met de kinderen naar Aqua Zoo in Leeuwarden

Een van de leukste uitjes in Friesland is het bezoeken van Aqua Zoo in Leeuwarden. Bovendien is Aqua Zoo ook een leuke dierentuin voor kinderen. Je kunt ontzettend veel dieren in het park zien. Wist je dat je ook apen uit je hand kan laten eten? Je kunt bij aangewezen automaten namelijk tegen betaling voer kopen. Kinderen kunnen daarnaast ook spelen in de verschillende speeltuinen.

Een heerlijk dagje vertoeven in Duinen Zathe Appelscha

Wanneer je in de buurt van Appelscha bent, is het zeker een aanrader om Duinen Zathe Appelscha te bezoeken. Duinen Zathe Appelscha is een pretpark met allerlei attracties voor jong en oud. Je kunt in het pretpark verschillende luchtkussens en klimtoestellen vinden. Wist je dat je je kinderen ook op het verkeerscircuit kunt laten rijden? Houden je kinderen van spanning en sensatie? Dan is het spookhuis de ideale activiteit. Vroeger gingen wij hier al heen op schoolreisje dus voor mij blijft dit 1 van de leukste uitjes in Friesland. Tegenwoordig kennen ze ook een all inclusive concept.

Bezoek het Nationaal Park de Alde Feanen

Houd je van natuur, watersporten en bewegen? Dan is een uitje naar het Nationaal Park de Alde Feanen een ideale optie. Bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Alde Feanen kun je kiezen voor de rugzakroute. Deze route is speciaal uitgestippeld voor kinderen. Bij dit centrum krijgen de kinderen een rugzak. Deze rugzak bevat allerlei materiaal dat belangrijk is voor het uitvoeren van de opdrachten onderweg. Er bestaan verschillende routes dus niet ieder rugzakje bevat dezelfde materialen!

Loop over het blotevoetenpad in Drents-Friese Wold

Je kunt er ook voor kiezen om het blotevoetenpad te lopen in het Drents-Friese Wold. Deze activiteit is leuk voor alle leeftijden. Het blotevoetenpad is ongeveer twee kilometer lang. Het idee achter het blotevoetenpad is het bewandelen van het pad zonder dat je je schoenen en je sokken aan hebt. Wanneer je op je blote voeten loopt, kun je namelijk veel beter de structuren voelen. Zo voel je bijvoorbeeld dennennaalden, takjes, water, zand en modder. Aan het einde van het pad heb je de mogelijkheid om je voeten schoon te maken. Voor iedereen is dit een enerverende en geweldige activiteit. Daarom verdient dit blotevoetenpad een plekje in de lijst met uitjes in Friesland.

Klimmen en klauteren in de Natuurspeeltuin

Wanneer je de Friese Wouden bezoekt, kun je een bezoekje brengen aan het speelbos Sparjebird. Sparjebird is een ontzettend leuk uitje voor kinderen. Kinderen kunnen namelijk over boomstammen springen, met water spelen bij de waterpomp en over hoge touwbruggen klimmen. Daarnaast kun je in de Natuurspeeltuin Sparjebird ook een dierenpad lopen. Wanneer je dit dierenpad beloopt, zie je om de zoveel meter een uit hout gezaagd dier aan de kant van de route staan. Elk beeld heeft zijn eigen opdracht. Naast het dierenpad kun je ook de greppeltocht en de blinddoekroute lopen.

Bezoek het Fries Scheepvaart museum

Een museumbezoek kan natuurlijk niet ontbreken in de tien leukste uitjes in Friesland met kinderen. Het Fries Scheepvaart Museum is een interessant museum voor jong en oud. Het museum laat namelijk de geschiedenis van de Friese scheepvaart zien. In het museum kun je helemaal terug naar de 17e eeuw. Aan de hand van speurtochten en allerlei andere knutselactiviteiten wordt de geschiedenis voor kinderen schets. Daarnaast bestaat er ook een kindermuseum in het Fries Scheepvaart Museum. Dit deel van het museum is speciaal ingericht voor kinderen. Hier kunnen ze door middel van interactieve opdrachten de geschiedenis van de scheepvaart leren.

Loop door de oudste stad van Noord-Nederland

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een mooie stedentrip te maken met je kinderen. Een van de oudste steden in Noord-Nederland is namelijk gevestigd in de provincie Friesland. De hoofdstad, Leeuwarden, kent namelijk een lange en rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is daardoor ook zichtbaar in de stad zelf. Je kunt een prachtige stadswandeling maken door de stad. Bovendien kun je op internet verschillende stadswandelingen speciaal voor kinderen vinden. Bij deze stadswandelingen zit vaak een speurtocht inbegrepen voor kinderen.

Varen door de grachten van Sneek

De stad Sneek kent ontzettend veel mooie grachten. Sneek het sowieso veel meer te bieden dan vaak gedacht wordt door mensen. Wanneer het mooi weer is, is het ideaal om een prachtig vaarrondje te maken door de grachten van Sneek. Dit kun je in de meeste gevallen ter plekke regelen bij de lokale rondvaartorganisatie. In de meeste gevallen mogen kinderen zelf ook een kleine afstand sturen. Dit maakt de rondvaart vaak onvergetelijk voor kinderen. Daarnaast is het zandsculpturenfestival in Sneek een aanrader. Dit festival wordt maar op een aantal data gevierd, houd de data daarom goed in de gaten!

Maak de overtocht naar het Waddeneiland Vlieland

Naast de mooie steden en gebieden op het vasteland, kun je natuurlijk ook kiezen voor een overtocht naar het Waddeneiland Vlieland. Over het algemeen is Vlieland het minst bezochte eiland van alle Waddeneilanden door toeristen. Houd er rekening mee dat je op Vlieland niet met je auto kan rondrijden. Het is daarom verstandig om een fiets te huren of een eigen fiets mee te brengen. De overtocht zelf is al een hele ervaring voor je kinderen. Het is daarom zeker aan te raden om Vlieland te bezoeken met je kids!

Loop door de prachtige botanische tuin De Kruidhof

De Kruidhof is een prachtige botanische tuin. Deze botanische tuin ligt in het plaatsje Buitenpost. Hoewel in de meeste gevallen gezinnen met kinderen vaak een bezoek aan de botanische tuin weigeren, is de botanische tuin De Kruidhof juist ideaal voor kinderen. De ontzettend grote tuin is namelijk opgedeeld in zeventien thema’s. Daarnaast kunnen kinderen ook spelen in de verschillende speeltuinen. Wist je dat ook de Kruidhof verschillende wandelroutes uitgestippeld heeft? Je kunt samen met je kinderen het trollenpad, de nuttige planten route en het ontdek pad lopen. Friesland heeft ontzettend veel te bieden. Hopelijk kun je een keuze maken uit de tien leukste uGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *