15 lekkernijen met bladerdeeg, simpel maar lekker

15 lekkernijen met bladerdeeg, simpel maar lekker

Bladerdeeghapjes zijn altijd heel makkelijk te maken, je kan ze van te voren voorbereiden en tegelijk zijn ze niet duur. Eigenlijk kun je deze lekkernijen met bladerdeeg met van alles vullen, en met de Ramadan die er binnenkort aankomt, leek het me wel leuk om mijn favoriete bladerdeeghapjes met jullie te delen. Want met de Ramadan is soep maken niet het enige wat we doen voor de iftar. Vaak staan er ook allerlei lekkernijen met bladerdeeg op tafel.

Vlees lekkernijen met bladerdeeg

Surinaamse vleesbroodjes

Mijn best gelezen blog is het recept van de Surinaamse vleesbroodjes. Deze simpele lekkernijen met bladerdeeg vul ik altijd met kipgehakt, maar uiteraard kun je ook rundergehakt gebruiken. De knoflook, uien en peper maken echt de smaak in dit vleesbroodje. Ik maak ze vaak al een avond van te voren, wil je ze krokant houden dan warm je even op in de oven. Uiteraard zijn deze bladerdeeghapjes ook prima koud te vertoeven. Tevens eten we deze vleesbroodjes altijd met een pittig ketchup sausje (gemaakt van ketchup en fijngestampte madan Jeanette peper).

vleesbroodjes

Surinaamse pastei

De meeste mensen kennen de Surinaamse pastei wel. Je kunt ze natuurlijk gewoon in vierkantjes maken zoals de Surinaamse vleesbroodjes van hierboven, maar de echte Surinaamse pastei maak je niet als kleine party snacks. Dit is wel 1 van mijn favoriete lekkernijen met bladerdeeg hoor. Als ik de kleine vierkantjes maak, dan laat ik de zilverui, augurk en ei weg, terwijl ik dit wel weer toevoeg als ik het traditionele recept maak.

Surinaamse recepten

Mexicaanse pasteitjes

Ik dacht altijd dat er alleen Surinaamse pasteitjes bestonden, stom he? Niks is minder waar. Op de website van Culinea vond ik het recept van deze heerlijke Mexicaanse pasteitjes. Zelf zou ik de half om half gehakt vervangen door kipgehakt, omdat ik geen varkensvlees eet. Indien je hapklare hapjes wilt, kun je de bladerdeeg natuurlijk door midden snijden en er kleinere pasteitjes van maken.

Rookworstbroodjes

Ik maak regelmatig frikandelbroodjes met een beetje chilisaus en curry in een plakje bladerdeeg. Rookworstbroodjes had ik echter nooit eerder gemaakt. Deze rookworst broodjes met honing-mosterdsaus kwam ik tegen op de blog van Culi Sandra. Ik ga ze denk ik zelf binnenkort maken met de rookworst van Anur. Vind je ze te groot? Dan kun je de rookworst natuurlijk in kleinere stukjes snijden en het bladerdeeg doormidden snijden.

Vis lekkernijen met bladerdeeg

Tonijn pasteitjes

Vorig jaar met Ramadan maakte ik voor het eerst tonijn pasteitjes. Heel simpel en eigenlijk op bijna dezelfde manier als dat ik normaal kip pasteitjes maak. Echter had ik in deze lekkernijen met bladerdeeg de kip vervangen voor tonijn en een snoeptomaatje boven op geplakt met pesto. Tevens heb ik de peentjes weggelaten maar wel mais toegevoegd. Ik kan je verzekeren dat dit echt ontzettend lekker was. Zelfs mijn buren die niet zo van vis houden, vonden deze tonijn pasteitjes, heerlijk. Het recept staat op mijn instagram pagina.

Visstickhapjes

Wie is er niet gek op vissticks? Ik denk dat dit 1 van de weinige dingen is, die elk kind wel lust toch? Zelf had ik nooit bedacht om deze lekkernijen met bladerdeeg te maken. Op de blog van Bij mama thuis, kwam ik deze gekruide visstickhapjes tegen, en ik kan je zeggen dat ik die sowieso deze Ramadan ga maken. Ik ben gek op visticks, maar deze visticks in bladerdeeg zien er nog lekkerder uit.

lekkernijen met bladerdeeg

Makreel roosjes

Ik ben gek op makreel, deze vette vis is ook nog eens hartstikke gezond. Op de blog van Saudalicious vond ik het recept van deze heerlijke makreel roosjes met peer, granaatappel en geitenkaas. Een combinatie van hartig met zoet dus. Als je mij vraagt is dat altijd wel een goede combinatie. Deze lekkernijen met bladerdeeg zijn niet alleen hemels voor je maag, ze zijn ook nog een eyecatcher op een feestje.

bladerdeeghapjes

Vegetarische lekkernijen met bladerdeeg

Vegetarische saucijzenbroodjes

Omdat mijn Surinaamse vleesbroodjes altijd in de smaak vallen, besloot ik op mijn zwager zijn verjaardag een vegetarische variant te maken. Ik had nog vegetarische “gehackt” in huis, en heb dat lekker in gekruid en er verrukkelijke lekkernijen met bladerdeeg van gemaakt. De geroosterde sesamzaadjes maakten deze vegetarische saucijzenbroodjes trouwens helemaal af.

vegetarische worstenbroodjes

Vegetarische mini quiche

Quiche is niet alleen simpel en makkelijk van te voren voor te bereiden, het is ook ontzettend lekker. Perfect voor op een verjaardag, bij een high tea of een picknick. Ik maak mijn quiche ook bijna altijd veggie, zodat het makkelijk mee te nemen is. Flying foodie maakte heerlijke vegetarische mini quiches als bladerdeeg hapje. Deze zijn ook makkelijk mee te nemen als je gaat picknicken of een dagje uit gaat. Een makkelijke snack voor onderweg of voor in je lunchbox op het werk.

vegetarische quiche

Vegan pasteitjes

Op de blog van Vegan foodie Amy kwam ik deze ontzettend lekkernijen met bladerdeeg tegen, gevuld met Peas maker stukjes en oesterzwammen. Ik had nooit eerder van Peas maker stukjes gehoord, dus dit recept wakkerde mijn nieuwsgierigheid wel aan. Ik ben gek op oesterzwammen en heb ooit eens op een Hindoestaanse bruiloft in mijn schoonfamilie hier vegan kroketten van gemaakt. Helaas heb ik het recept nooit opgeschreven en is het met tevens nooit meer gelukt om te maken. Deze bladerdeeghapjes zijn dus een goed alternatief.

lekkernijen met bladerdeeg

Groene aspergehapjes

Op de blog van Anne travelfoodie kwam ik deze lekkere Groene Asperges Bladerdeeg Bundels tegen. Ik maak zelf asperges altijd in de oven, en in deze lekkere bladerdeeg lekkernijen gaan ze natuurlijk ook de oven in. Indien je vegan kaas gebruikt, kun je deze bladerdeeghapjes ook 100% vegan maken.

lekkernijen met bladerdeeg

Zoete lekkernijen met bladerdeeg

Cinnamon rolls met citroen en cranberries

Een combinatie van zoet met zuur is wat mij betreft altijd een goede keuze, dat blijkt wel weer uit dit recept van The Lemon Kitchen. Deze cinnamon rolls met citroen en cranberries zijn heerlijke lekkernijen met bladerdeeg voor bij de thee. Normaal gesproken worden cinnamon rolls altijd gemaakt met normale deeg, maar door bladerdeeg te gebruiken in dit recept, krijg je een heel andere bite. De topping van deze bladerdeeghapjes is gemaakt van gecondenseerde melk.

lekkernijen met bladerdeeg

Appelmeisjes

In de meeste lekkernijen met bladerdeeg, kom je appel tegen. Niet zo gek, want appel is relatief gezien, goedkoop en lekker zoet. Deze appelmeisjes van Happy Kitchen zijn een soort simpele appeltaartjes, makkelijk te maken maar wel lekker bij de koffie. Zelf zou ik er nog een lekker dot slagroom bij doen, om dit toetje af te maken.

Blauwe bessen plaattaart

Healthy foodie Manon heeft een heerlijk recept op haar blog staan van een blauwe bessen plaattaart. Blauwe bessen zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond en bevatten ongelooflijk veel anti oxidanten. Dus stiekem ben je ook wel een beetje “gezond” aan het snoepen als je deze plaattaart eet.

lekkernijen met bladerdeeg

Appelroosjes

Deze appelroosjes die ik tegen kwam op Elsarblog, zijn eigenlijk te zonde om op te eten, zo mooi zijn ze. De rode bessen boven op, zorgen niet alleen voor wat extra kleur maar ze geven deze appelroosjes ook nog eens eens een frisse bite. De jam in deze lekkernijen met bladerdeeg zorgen weer voor een zoete smaak. Als je dit meeneemt naar een high tea met vriendinnen, weet ik bijna zeker dat je de show steelt.

Maak jij ook graag bladerdeeghapjes? Wat is jou favoriet?



12 gedachten over “15 lekkernijen met bladerdeeg, simpel maar lekker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *