10 tips voor reisfanaten tijdens de lockdown

10 tips voor reisfanaten tijdens de lockdown

Natuurlijk hadden we de lockdown allemaal wel een beetje zien aankomen. Corona is iets wat de hele wereld treft, en zoals de overheid zegt: alleen samen krijgen we het onder controle. Toch is het voor velen flink op de tanden bijten. Tenslotte wil iedereen graag wat beleven. Zeker reisliefhebbers moeten zich behoorlijk aanpassen in deze periode. De hele wereld staat op ‘oranje’ en met dit reisadvies kun je dus letterlijk geen kant op. Maar doen reisfanaten tijdens de lockdown? Ik heb 10 tips voor je verzameld.

10 tips voor reisfanaten tijdens de lockdown

Wat kunnen reisfanaten tijdens de lockdown doen om te voorkomen dat de verveling toeslaat? Wij hebben 10 tips voor je.

Maak een fotoalbum van je eerder gemaakte reis

Er zijn maar weinig dingen zo fijn als even helemaal in de foto’s duiken die je tijdens je laatste reis hebt gemaakt. Een fotoalbum maken is een gezellig werkje en je voelt je weer even helemaal op vakantie. Daarnaast maak je de herinnering aan je reis ook meer tastbaar. Die foto’s op je laptop of telefoon zijn leuk, maar het kijkt niet zo gezellig door als een echt fotoalbum. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om een mooi fotoalbum samen te stellen. Denk hierbij aan Albelli of Hema. Je kunt kiezen voor de makkelijke optie: zelf de foto’s selecteren, maar het album automatisch opmaken. Houd je ervan om lekker creatief bezig te zijn, dan kun je de pagina’s lekker zelf indelen en het mooi opmaken met de beschikbare sjablonen.

Reisboeken lezen

Met een reisboek op schoot waan je je weer even helemaal in die stad die jouw hart gestolen heeft of in dat land waar je elk jaar naar terugkeert. Er staan vaak mooie foto’s in, maar dat is niet het enige voordeel van reisboeken. Vaak staat er allerlei informatie in die compleet nieuw voor je is. Zo leer je meteen weer wat bij en kun je daaraan terugdenken tijdens je volgende reis. Verder staan er vaak handige tips en routes in, waardoor je ook in een bekende omgeving wellicht weer wat nieuws kunt gaan ontdekken. Op Reizen Europa stelden wij alvast een top 5 reisboeken voor 2021 voor je samen. Een fijne bezigheid voor reisfanaten tijdens de lockdown!

top 5 reisboeken

Kijk de nieuwste reisfilms op Netflix

Of je nu meer van documentaires of van romantische comedy’s houdt, op Netflix vind je voor elk wat wils. Kijk naar de film Eat Pray Love met Julia Roberts of geniet van de klassieker Out of Africa. Kijk je tijdens de kerstdagen een film, dan is Holiday in the Wild misschien wel iets voor jou. Een verrassende documentaire is Expedition Happiness en er staan ook talloze mooie natuurseries op, zoals Magical Andes en National Parks adventure. Met Netflix kun je even lekker wegdromen en dat is iets wat we deze kerstvakantie wel nodig zullen hebben.

Doe eens een reisspel

Met een reisspel bedoelen we nu eens niet die speciale reiseditie, die misschien wel een vaste plaats in jouw koffer heeft. We hebben het hier over spellen die over reizen gaan, waardoor je even een spelletje in een andere sfeer kunt doen. Er is bijvoorbeeld een leuk pocket escaperoomspel met een verhaal dat zich afspeelt in Venetië. Voor meer leuke spellen voor reisfanaten kun je altijd een kijkje nemen in onze top 5 reisspellen.

Maak vast een lijstje met droombestemmingen

Je hebt vast wel bestemmingen die je beslist een keer in je leven wilt bezoeken. Schrijf het eens op papier en leg voor jezelf vast waar je echt nog eens heen wilt. Hoewel je er nu even niet naartoe kunt, is het toch heerlijk om alvast vooruit te kijken naar een volgende reis? Je zou zelfs al even kunnen neuzen naar bezienswaardigheden ter plaatse. Een goed vooruitzicht voor reisfanaten tijdens deze lockdown!

reisfanaten lockdown

Kook eens internationaal

Plaatselijke maaltijden maken beslist deel uit van een cultuur. Wat is een vakantie in Griekenland zonder moussaka en wat is een tripje naar Duitsland zonder een curryworst? Daarom is het een goed idee om ook eens typisch buitenlands eten in je eigen keuken klaar te maken. Het smaakt misschien niet exact hetzelfde, maar de smaak zal je wel weer doen denken aan die ene reis die je nooit meer zult vergeten. Bovendien is het ook nog eens leuk om lekker in de keuken bezig te zijn. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere, gezonde chili con carne of een Surinaamse bravoe soep.

Maak een lekkere cocktail klaar

Het lijkt wel een beetje op onze vorige tip voor reisfanaten tijdens de lockdown, omdat het zowel bij koken als een cocktail immers helemaal om smaak draait. In de wintermaanden kun je een lekkere feestelijke cocktail klaarmaken, zoals kir royal. Voor de lente of zomer kies je eerder voor een frisse cocktail. Een scroppino op basis van prosecco, wodka en citroenijs is bijvoorbeeld heerlijk verfrissend.

Ga schilderen

Of je nu talent hebt of niet, schilderen is in ieder geval een ontspannende bezigheid. Kies voor vrije expressie of neem een vakantiefoto als basis. En als je zo lekker bezig bent en de verfluchtjes ruikt, waan jij je misschien wel even in Montmartre.

Zet buitenlandse muziek aan

Heb jij ongelooflijk veel zin in een reis naar Italië? Zoek dan eens een populaire Italiaanse zanger op, zoals Lucio Dalla. Het zal je zeker doen denken aan lange avonden op zomerse terrassen. Elk land heeft specifieke muziek, zoals Portugal bijvoorbeeld bekendstaat om de fado en Duitsland om de schlägers. De klanken van de muziek zullen je meteen doen denken aan het land van herkomst.

Bezoek online een museum

In deze tijd zijn veel musea gesloten, maar dat wil niet zeggen dat zij stilzitten. Veel musea kun je gewoon online bezoeken. De reacties zijn veelal lovend: het is anders dan een fysiek bezoek, maar vaak kun je het juist een stuk beter zien, omdat er allerlei mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld in te zoomen. Het Rijksmuseum biedt hier bijvoorbeeld mogelijkheden voor, maar je kunt ook het beroemde Louvre eens van binnen bekijken. Met de bovenstaande tips kun je wel zien dat ook reisfanaten zich tijdens de lockdown niet hoeven te vervelen. Wij wensen je alvast veel succes om deze periode door te komen!

Leuk dat jullie onze eerste gastblog hebben gelezen. Wij zijn Anique & Rosalyn en we zijn al vriendinnen sinds de middelbare schooltijd. Anique woont al enige tijd in Frankrijk en Rosalyn in Noordwijk.  We zijn hetzelfde werk gaan doen (schrijven/vertalen) en daardoor zijn we ook veel samen gaan werken. We schrijven samen op de reisblog Reizeneuropa, welke door Rosalyn is opgezet. Dit is dan ook onze manier om nog steeds leuke dingen samen te doen ondanks de afstand.10 gedachten over “10 tips voor reisfanaten tijdens de lockdown”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *