10 dingen die een bruid niet wilt horen

10 dingen die een bruid niet wilt horen

Er zijn altijd van die dingen die je als bruid niet wilt horen. Maandenlang ben je al bezig en je bent helemaal enthousiast tijdens de voorbereidingen van je huwelijk. Soms zo enthousiast dat anderen er een beetje gek van worden. Maar goed je trouwt maar 1 keer, en dan mag dat. Toch zijn er altijd van die mensen die vinden dat ze hun ongezouten mening overal over mogen geven en zo die positieve bubbel van je willen doorprikken. Feedback is altijd goed, maar zit je hier op je bruiloft ook op te wachten? Er zijn een paar dingen die een bruid echt absoluut niet wilt horen, dus hou ze alsjeblieft voor je.

  1. Wat leuk dat je gaat trouwen, mag ik je bruidsmeisje zijn? Op deze manier leg je het zo een beetje op en kan je een aanstaande bruid aardig in verlegenheid brengen. Als jij belangrijk genoeg bent om haar bruidsmeisje te zijn, dan vraagt ze je zelf wel!
  2. Kunnen we het over iets anders hebben? Je hebt het alleen maar over de bruiloft! Ja duhhh je trouwt maar 1 keer en de voorbereidingen zijn het allerleukste, het is toch niet zo goed dat je die met de mensen om je heen wilt delen. Misschien is de vriendin die zoiets tegen je zegt toch niet zo een hele goede vriendin of een tikkeltje jaloers en misgunnend.
  3. Je lijkt wel dik zeg in die jurk? Say what! Ik ben maanden bezig geweest met sporten en op sla leven en ik vind dat ik er prachtig uit zie, so please shut up! Op mijn eigen bruiloft had ik trouwens een tante die het “positief” wilde brengen en niet zei: “Wat zie je er prachtig uit”, maar “in je bruidsjurk lijk je niet zo dik als normaal”. Uhhhhhhh….
  4. Zou je wel zoveel geld uitgeven aan je huwelijk? Je kan het beter in je huis investeren of een verre huwelijksreis maken. Ik trouw maar 1 x en doe het zoals ik dat wil! Aangezien ik zelf keihard werk om mijn bruiloft te financieren en van niemand geld hiervoor hoef te lenen, is er ook niemand die me kan vertellen hoeveel geld ik uit geef. Wat je ook niet doet, is vragen wat iets heeft gekost om daar vervolgens commentaar op te leveren.
  5. Je gaat toch niet in gemeenschap van goederen trouwen? Bijna alle huwelijken die ik ken zijn uitgelopen op een drama met een vechtscheiding! Uhhhh…… Een huwelijk start je op basis van vertrouwen. Hetgeen wat je opbouwt, bouw je als het goed is ook samen op. Als je het huwelijk al begint met: wat als we gaan scheiden.. dan kun je wat mij betreft beter niet gaan trouwen. Tuurlijk is het niet verkeerd om dingen al goed vast te leggen van te voren of hier advies over in te winnen maar uiteindelijk bepaal je zelf wat goed voelt en wat niet. Niks ten nadele van de mensen die er wel voor kiezen om op huwelijkse voorwaarden te trouwen hoor. Soms kan dat zelfs voordelen hebben (als 1 van jullie bijvoorbeeld een bedrijf heeft). Maar het blijft iets persoonlijks en iets tussen het bruidspaar.
  6. Ik zal even in mijn agenda kijken of ik wel kan die dag! Uh die dag draait om mij en niet om jou agenda, dus ook al kan je niet…de bruiloft zal sowieso door gaan.
  7. Je moet die en die wel uitnodigen omdat.. Aangezien ik zelf de bruiloft betaal en elke extra gast te eten geven een hoop geld kost, kies ik zelf wel wie ik uitnodig (en wie niet). Wees blij dat ik jou belangrijk genoeg vond om op mijn gastenlijst te zetten. Wie je wel en niet moet uitnodigen is dus zoiets wat je als bruid niet wilt horen.
  8. Je lijkt precies op die en die op haar bruiloft! Serieus? Ook al zal het vast goed bedoeld zijn, ik heb geen tweelingzus dus ik lijk gewoon op mezelf. Ik voel me prachtig maar ook uniek en speciaal en daarom lijk ik niet op iemand anders. Ik ben geen copycat en heb er veel tijd aan besteed om het perfecte kapsel en mijn bruids make up uit te zoeken, dus ik heb gewoon mijn eigen style.
  9. Als die en die komt, dan kom ik niet? Volgens mij draait de bruiloft om mij en niet om wie jij wel en niet aardig vind! Als je niet wilt komen, prima maar val mij daar niet mee lastig. Je ziet dit overigens vaak bij ouders niet gescheiden zijn. Niks is erger dan het gevoel te hebben dat je tussen 1 van je ouders moet kiezen.
  10. Nu je getrouwd bent, kun je eindelijk kinderen nemen? Nou ik zal je bellen als ik er eentje ga maken, goed? Wie zegt dat ik kinderen wil of kan krijgen?!! Daarnaast neem je kinderen niet, maar worden deze je gegeven…of niet…

Heb jij ook te maken gehad met dingen die je als bruid niet wilde horen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *